Buchta proti všem předpisům

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      hrnek polohrubá mouka 2 1/2 hrnku
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cuketa Menší
    • 3
      ks jablka Letní
    • 1
      ks tvaroh
    • 0,5
      hrnek mléko
    • cukr Dle chuti do tvarohu
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť cuketu a jablíčka. Tvaroh smícháme s cukrem, pudinkem a mlékem. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Směs rozdělíme na půl a do jedné dáme nastrouhaná jablka a mouku se skořicí. Vylejeme na velký plech.
2
Do druhé části směsi přidáme cuketu a mouku s kakaem. Vše zalejeme řídkou tvarohovou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby. Já pekla 35 min na 170 °C. I když se to nezdá, je to jednoduché a rychlé. Vzhledově (tříbarevné) a chutově je to úžasné.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • haterie
    haterie |

    25. 9. 2013 13:10

    :-( Buchtu již nebudu znovu péct, vše jsem dělala dle receptu a kromě vizuálního dojmu nebyla dobrá. Tenoučký film pudinku z tvarohem na povrchu byl i po upečení velmi moučný a kazil chuť. Pečení jsem musela protáhnout na cca 70 minut, aby buchta ztratila blátivost. Návštěve jsem ho raději nenabídla.

  • hrudie1
    hrudie1 |

    5. 8. 2011 17:00

    Buchta mě trochu zklamala. Po upečení byla taková nějaká sražená, málo nadýchaná, hlavně hnědá vrstva s kakaem a cuketou. Asi byla moc řídká, nevím. Tvaroh jsem dala z vaničky v dvojnásobném množství a možná byl také moc řídký. Celkový výsledek je dosti nízká hutná, jakoby gumová buchta. Dceři ale docela chutná. Nevím, jestli ji ještě někde zopakuji.

  • icker
    icker |

    30. 7. 2011 15:18

    tak cukr jsem odhadl a uvidíme co z toho teda bude. Ale během přípravy jsem si uvědomil, že jednoduše jde udělat to těsto najednou jako cukr vejce olej rozmixovat přidat mouku s kypř. práškem a potom to teprv rozdělit na dvě poloviny jak u bábovky a do jedné dáme cuketu s kakaem a do druhé jablka a skořici. Ušetříme tím několik misek a výsledek bude stejný a možná že se nám i lépe a rovnoměrně rozmíchá ten kypř. prášek do obou polovin. No uvidíme až vytáhnu pekáč z trouby. Jinak taky jsem musel trochu přidat mléko a to hlavně k jablkům. Cuketa docela vodu pustila. A potom ještě dotaz co je to hnědé na tom tvarohu? To je kakau nebo čokoláda?

  • icker
    icker |

    30. 7. 2011 12:36

    jak je to s tím cukrem? vanilkový do dypké směsi a dále je tam cukr dle chuti do tvarohu a kolik do tekuté směsi na vyšlehání?

  • Hřebíček
    Hřebíček |

    23. 2. 2011 17:12

    Právě jsem ji dala do trouby, ale musela jsem improvizovat. Těsta byla hutná, tak jsem musela přidat mléko a olej. Uvidíme až se upeče, a jak koukám na recenze, tak se bojím nehoršího.

  • Daniela Šrámková
    Daniela Šrámková |

    21. 7. 2010 07:27

    Výborné, jednoduché. Je opravdu zapotřebí trošku více misek než jindy ale super. Tvarohy jsem dala 2 ks a přidala 1 ks vejce. Děkuji.

  • Helena Stříbrná
    Helena Stříbrná |

    22. 8. 2009 20:59

    Buchta nám vůbec nechutnala, myslím, že těch vestev je nějak moc na propečení a z tvarohu jsem cítila ten pudinkový prášek. Už dlouho mne žádný recept tak nezklamal.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    6. 4. 2008 20:12

    Děkuji za odpověď..o)) Já ještě přemýšlela,že ta cuketa tam má nejspíš funkci "zvlhčovadla",třeba bych to těsto mohla trochu poředit mlékem,ale je fakt,že v obchodě je cuketa běžně k sehnání,tak to asi vyřeším tímto způsobem.o))

  • Hela -
    Hela - |

    5. 4. 2008 18:01

    Já cuketu taky nemívám, tak do obou misek rozdělím jablka. Jednou jsou se skořicí, jednou s kakaem.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    5. 4. 2008 01:07

    Cuketa je lehce k dostání v obchodech. Nevím, co odpoví autorka receptu, ale zda by se cuketa dala nahradit, to tedy nevím.. podobá se okurce, ale okurka je přeci jen něco jiného. Spíše se tedy chutí a konzistencí podobá patisonu a dýni.. tak snad možná to? Ale tak to už je asi snazší si skočit do toho obchodu :-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    4. 4. 2008 11:14

    Když nemám cuketu..dá se něčím nahradit??Strašně moc mě tato dobře vypoadající a nejspíš i chutnající buchtička láká.o))

  • Jana Pekárková
    Jana Pekárková |

    26. 11. 2007 17:19

    Martino S. již na začátku diskuze je, že pudink se tam sype ve formě prášku ;-) Nevaří se. Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. :-)

  • Martina Svobodová
    Martina Svobodová |

    14. 9. 2007 18:51

    Úplně úžasné, je třeba dodat, že pudink má být uvařený (na první pokus jsem smíchala prášek s tvarohem :( ). Neměla jsem jablka, dala jsem hrušky a bylo to úžasné!!!

  • veronika dejmkova
    veronika dejmkova |

    19. 8. 2007 14:42

    jednoduchý a výborný recept

  • Marcela
    Marcela |

    8. 7. 2007 16:54

    Nekde jsem asi udelala chybu.Bud jsem ho spatne upekla,nebo nevím.Pekla jsem ho na 175 st.az 45min,ale kolác mám jakoby nedopeceny a uvnitr mokry.Chutná sice docela dobre,ale asi tak vypadat nemá.Je to tak na zalepení strev.Poradí mi nekdo proc?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    4. 9. 2006 07:49

    Buchta je bezvadná a určitě jsem ji nepekla naposledy:-)). Za 1*.

  • markéta kolarikova
    markéta kolarikova |

    13. 8. 2006 06:52

    Buchtu jsem rovněž vyzkoušela, s tvarohem na povrchu je opravdu dobrá, jen druhé těsto jsem musela trochu ředit mlékem, bylo hustší.Kdo má rád takové kombinace tak určitě zkuste :-)

  • Adéla Najmanová
    Adéla Najmanová |

    5. 8. 2006 13:48

    Buchta je výborná, akorát jsem ji dělala z velkých hrníčků (0,3) na velký plech, ale ani to nebylo potřeba, stačili by i normální henečky o objemu 0,2l. Do tvorohové hmoty jsem přidala ještě trochu rozehřátého másla a 1 vejce. A do jablečného těsta jttsetm přtidala 1 lžíci medu a trošku prášku do perníku. Těsto je teď krásně voňavé! Skvělý recept! Určitě ji upeči znovu...

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    20. 1. 2006 09:49

    Tuto buchtu jsem upekla a je bezvadná.Celý pekáč padnul za jeden den.

  • Lucie Pokorná
    Lucie Pokorná |

    3. 11. 2005 17:00

    no vyzkousim to a uvidi se... :)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    27. 10. 2005 12:32

    Ančo, Ančo, nesrovnávej řízek s buchtou !!To je barbarství ! Kdybys napsala - nejdřív řízek, potom buchtu, to beru. Ale - já myslím, že pravdu nemáš, buchta je fakt dobrá!! Třeba se Ti nepovedla ! Že bys zkusila přidat do ní ten řízek .....

  • Anča Dlaňová
    Anča Dlaňová |

    26. 10. 2005 13:38

    Ahoj,lidičky,za moc to nestálo.Raději si dám řízek. ANČA

  • Érinka
    Érinka |

    22. 10. 2005 21:02

    Teda, tolik misek jsme doma vytahaných z kredence ještě asi neměli, ale výsledek stál za to! Moc nám chutnalo, výborný nápad, Airan! :-)

  • Anonym
    Anonym |

    9. 10. 2005 20:04

    Regino, testo se zredi prave strouhanym jablkem a cuketou-pusti hodne stavy.Pokud jsou na kostky sii myslim, ze je to huste prave z duvodu malo stavy. Ja delala s mladou cuketku - ta je stavnatejsi a letni jablka take.Zhruba vychazi na hrnek a 1/4 mouky stejne mnozstvi strouhane ovoce (cuketa nebo jablka) Je mi moc lito, ze se nepovedla.Airan

  • Regína Prostá
    Regína Prostá |

    7. 10. 2005 19:05

    Včera jsem toto pekla a asi jsem udělala někde chybu těsta byla moc husta,musela jsem ředit mlékem kolegyně v práci dopadla podobně ,prosím co jsem zvojtila?

  • Darina Povolná
    Darina Povolná |

    4. 10. 2005 10:09

    Buchta byla vážně moc dobrá - sice se mi trošku srazila, ale vůbec to nevadilo a určitě jí brzo zkusím znovu :)

  • Mirka. G.
    Mirka. G. |

    3. 10. 2005 21:01

    Tento koláč ma tiež zaujal a už som si kúpila aj cuketu, ešte musím skočiť na tržnicu po jabĺčka. Rozmýšľam však, že cuketu aj jabĺčka -podľa nápadu Jany z VM- nakrájam na kocky. Myslíte, že by som to nepokazila?

  • Jana Kladno
    Jana Kladno |

    30. 9. 2005 13:49

    Airan,tak možná trouba. Z preventivních - premiérových (:o) )důvodů jsem raději pekla klasicky. Příště to zkusím v horkovzdušné. Ale jinak mám hodně nízký plech , 3-4cm vysoký. Ale bylo toho tolik, že byl úplně plný. :o)

  • Lucie Kamenárová
    Lucie Kamenárová |

    30. 9. 2005 13:39

    Zítra čekáme velkou návštěvu, tak to vyzkouším, snad se povede. Recept se mi moc líbí. Taky ráda zkouším a míchám dohromady všechno možné, zatím se to povětšinou povedlo.

  • pupen Hons
    pupen Hons |

    27. 9. 2005 22:45

    Báječná buchta, měla u nas velký úspěch, přestože je proti všem předpisům:o)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    27. 9. 2005 17:43

    Janicko z Kladna, zalezi na velikost pekace a na troube, ja pecu v horkovzdusne a je to tam rychlejsi. Plech mam velky, takze buchta neni ani moc vysoka. Ja kdybych pekla 75 min tak ji mam spalenou.Cas a stupne jsou orientacne, kazdy si je musi upravit podle skusenosti.Jsem rada ze chutnalo:-))

  • Jana Kladno
    Jana Kladno |

    27. 9. 2005 15:18

    Moc dobré a opravdu, kupodivu, rychlé. :o)Jen tedy se mi hned nezdála ta doba pečení - 35min. u cukety mi přišlo hodně málo. A opravdu - pekla jsem ji asi 75min. Nedokážu si představit, jak by vypadala jen po těch 35 min. Nemělo tam být třeba více stupňů? Děkuji za radu. Jinak chválím, opravdu dobrůtka.

  • 0linka
    0linka |

    26. 9. 2005 15:27

    Naozaj, jednoduché, rýchle a výborné. Ešte lepšie na druhý deň, len škoda, že ho tak málo zostalo.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    14. 9. 2005 20:43

    Paní Airan, já mam vaše recepty ráda. Pokračujte dál ...

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 18:21

    Vazne jsem rada, ze chutna:-)) Dekuji za priznive ohlasy, potesi to:-))

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    14. 9. 2005 17:37

    Opravdu to zní podivně a pracně. Za chvíli jsem měla kuchyň plnou misek jak jsem dělila směsi napůl, ale výsledek byl vynikající. Nenechte se odradit, chutná to báječně.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    13. 9. 2005 07:28

    V sobotu jsem ji konečně upekla. Udělala jsem jednu chybu, která ale neměla vůbec vliv na výbornou chuť buchty - vmíchala jsem všechen cukr už do tvarohu a tak jsem tam musela zamíchat i vejce s olejem, cukr už jsem jiný nedávala. Měla jsme tedy jenom dvě vrstvy, ale bylo to vynikající!! Vláčné, chuťově výborné. Příště tam dám schválně větší kousky cukety i jablek, protože to bylo moc dobré, když jsem tam vhodila zbytky, které nešly už strouhat (aby to nebylo i s prstem). Díky za recept, budu určitě zase opakovat, dávám za 11111111.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    3. 9. 2005 12:34

    Buchta je vynikající. Měla jsem s ní velký úspěch. Do jablečné části těsta jsem přidala trochu mléka, aby bylo řidší.Příště zkusím přidat trochu rumu , co to udělá.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    9. 8. 2005 22:03

    Lenko, v te buchte se cuketa ztrati, jeji chut je nevyrazna, ale myslim, ze bez ni to nebude ono, cuketa testo zredi a zvlacni. Byt vami, nebala bych se ji pouzit.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 8. 2005 13:48

    Vůbec bych Vás neodsoudila. Já právě obdivuju takové kuchařky, jako Vy, co se nebojí experimentovat! Sama to moc nezkouším a když, tak jenom trošičku. Určitě tento recept zase vyzkouším. Teď mám pěkných pár dní skluz, takže se musím snažit.....

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    8. 8. 2005 20:09

    Zuzko, presne tak, ten puding se tam sype v prasku. Je to takove trojvrstvove a trojbarevne a kupodivu velice dobre:-)))

  • Lenka
    Lenka |

    6. 8. 2005 14:03

    To mi připadá jak kdyby pekl buchtu pejsek s kočičkou.Zní to velmi zajímavě a dost lákavě.Ale tu cuketu zrovna nemusíme.Co když cuketu do těsta nedám,nezničím tím celý recept?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    6. 8. 2005 11:42

    Ano, Zuzko, puding se tam sype ve forme prasku:-))

  • Zuza
    Zuza |

    5. 8. 2005 09:58

    Ten puding se tam sype ve forme prasku, je to tak?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    5. 8. 2005 09:35

    Chtela jsem upect cuketovou buchtu na chate, sla jsem na zahradu pro cuketu a spadlo mi jablko na hlave:-)) Chytra hlava takhle prisla na zakon o zemske pritazlivosti, me napadlo jen je do te buchte pridat (cuketa je prece jen nevyrazna) Pak jsem si vsimla tvarohu v lednici a rikala jsem si, ze uz vic to stejne nepokazim a supla jsem ho tam. Kombinace chuti byla kupodivu vynikajici. Spravne hospodyne, zvykle na prisne recepty me asi odepisou, ale kdo se neboji at to zkusi:-))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: