• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Buchta proti všem předpisům
    Napište svůj komentář k receptu

    Buchta proti všem předpisům

    autor: airan
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 44
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Buchta proti všem předpisům
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2,50
        hrnek polohrubá mouka 2 1/2 hrnku
      • 0,50
        hrnek rostlinný olej
      • 2
        ks vejce
      • 1
        ks cuketa Menší
      • 3
        ks jablka Letní
      • 1
        ks tvaroh
      • 0,50
        hrnek mléko
      • cukr Dle chuti do tvarohu
      • 1
        balíček vanilkový pudink
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • skořice
      • 1
        lžíce kakao
      • 1
        balíček prášek do pečiva

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme skořici a do druhé kakao. Nastrouháme si zvlášť cuketu a jablíčka. Tvaroh smícháme s cukrem, pudinkem a mlékem. Vyšleháme vejce s cukrem a přidáme olej. Směs rozdělíme na půl a do jedné dáme nastrouhaná jablka a mouku se skořicí. Vylejeme na velký plech.
    2
    Do druhé části směsi přidáme cuketu a mouku s kakaem. Vše zalejeme řídkou tvarohovou směsí a dáme péct do vyhřáté trouby. Já pekla 35 min na 170 °C. I když se to nezdá, je to jednoduché a rychlé. Vzhledově (tříbarevné) a chutově je to úžasné.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Sirup proti nachlazení

    Sirup proti nachlazení

    Cibulová šťávička proti kašli

    Cibulová šťávička proti kašli

    Čaj proti jarní únavě

    Čaj proti jarní únavě

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • haterie
      haterie | 25. 9. 2013 13:10

      :-( Buchtu již nebudu znovu péct, vše jsem dělala dle receptu a kromě vizuálního dojmu nebyla dobrá. Tenoučký film pudinku z tvarohem na povrchu byl i po upečení velmi moučný a kazil chuť. Pečení jsem musela protáhnout na cca 70 minut, aby buchta ztratila blátivost. Návštěve jsem ho raději nenabídla.

    • hrudie1
      hrudie1 | 5. 8. 2011 17:00

      Buchta mě trochu zklamala. Po upečení byla taková nějaká sražená, málo nadýchaná, hlavně hnědá vrstva s kakaem a cuketou. Asi byla moc řídká, nevím. Tvaroh jsem dala z vaničky v dvojnásobném množství a možná byl také moc řídký. Celkový výsledek je dosti nízká hutná, jakoby gumová buchta. Dceři ale docela chutná. Nevím, jestli ji ještě někde zopakuji.

    • icker | 30. 7. 2011 15:18

      tak cukr jsem odhadl a uvidíme co z toho teda bude. Ale během přípravy jsem si uvědomil, že jednoduše jde udělat to těsto najednou jako cukr vejce olej rozmixovat přidat mouku s kypř. práškem a potom to teprv rozdělit na dvě poloviny jak u bábovky a do jedné dáme cuketu s kakaem a do druhé jablka a skořici. Ušetříme tím několik misek a výsledek bude stejný a možná že se nám i lépe a rovnoměrně rozmíchá ten kypř. prášek do obou polovin. No uvidíme až vytáhnu pekáč z trouby. Jinak taky jsem musel trochu přidat mléko a to hlavně k jablkům. Cuketa docela vodu pustila. A potom ještě dotaz co je to hnědé na tom tvarohu? To je kakau nebo čokoláda?

    • icker | 30. 7. 2011 12:36

      jak je to s tím cukrem? vanilkový do dypké směsi a dále je tam cukr dle chuti do tvarohu a kolik do tekuté směsi na vyšlehání?

    • Hřebíček
      Hřebíček | 23. 2. 2011 17:12

      Právě jsem ji dala do trouby, ale musela jsem improvizovat. Těsta byla hutná, tak jsem musela přidat mléko a olej. Uvidíme až se upeče, a jak koukám na recenze, tak se bojím nehoršího.

    • Daniela Šrámková
      Daniela Šrámková | 21. 7. 2010 07:27

      Výborné, jednoduché. Je opravdu zapotřebí trošku více misek než jindy ale super. Tvarohy jsem dala 2 ks a přidala 1 ks vejce. Děkuji.

    • Helena Stříbrná
      Helena Stříbrná | 22. 8. 2009 20:59

      Buchta nám vůbec nechutnala, myslím, že těch vestev je nějak moc na propečení a z tvarohu jsem cítila ten pudinkový prášek. Už dlouho mne žádný recept tak nezklamal.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 6. 4. 2008 20:12

      Děkuji za odpověď..o)) Já ještě přemýšlela,že ta cuketa tam má nejspíš funkci "zvlhčovadla",třeba bych to těsto mohla trochu poředit mlékem,ale je fakt,že v obchodě je cuketa běžně k sehnání,tak to asi vyřeším tímto způsobem.o))

    • Hela -
      Hela - | 5. 4. 2008 18:01

      Já cuketu taky nemívám, tak do obou misek rozdělím jablka. Jednou jsou se skořicí, jednou s kakaem.

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 5. 4. 2008 01:07

      Cuketa je lehce k dostání v obchodech. Nevím, co odpoví autorka receptu, ale zda by se cuketa dala nahradit, to tedy nevím.. podobá se okurce, ale okurka je přeci jen něco jiného. Spíše se tedy chutí a konzistencí podobá patisonu a dýni.. tak snad možná to? Ale tak to už je asi snazší si skočit do toho obchodu :-)

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 4. 4. 2008 11:14

      Když nemám cuketu..dá se něčím nahradit??Strašně moc mě tato dobře vypoadající a nejspíš i chutnající buchtička láká.o))

    • Jana Pekárková
      Jana Pekárková | 26. 11. 2007 17:19

      Martino S. již na začátku diskuze je, že pudink se tam sype ve formě prášku ;-) Nevaří se. Recept vypadá zajímavě, vyzkouším. :-)

    • Martina Svobodová
      Martina Svobodová | 14. 9. 2007 18:51

      Úplně úžasné, je třeba dodat, že pudink má být uvařený (na první pokus jsem smíchala prášek s tvarohem :( ). Neměla jsem jablka, dala jsem hrušky a bylo to úžasné!!!

    • veronika dejmkova
      veronika dejmkova | 19. 8. 2007 14:42

      jednoduchý a výborný recept

    • Marcela
      Marcela | 8. 7. 2007 16:54

      Nekde jsem asi udelala chybu.Bud jsem ho spatne upekla,nebo nevím.Pekla jsem ho na 175 st.az 45min,ale kolác mám jakoby nedopeceny a uvnitr mokry.Chutná sice docela dobre,ale asi tak vypadat nemá.Je to tak na zalepení strev.Poradí mi nekdo proc?

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 07:49

      Buchta je bezvadná a určitě jsem ji nepekla naposledy:-)). Za 1*.

    • markéta kolarikova
      markéta kolarikova | 13. 8. 2006 06:52

      Buchtu jsem rovněž vyzkoušela, s tvarohem na povrchu je opravdu dobrá, jen druhé těsto jsem musela trochu ředit mlékem, bylo hustší.Kdo má rád takové kombinace tak určitě zkuste :-)

    • Adéla Najmanová
      Adéla Najmanová | 5. 8. 2006 13:48

      Buchta je výborná, akorát jsem ji dělala z velkých hrníčků (0,3) na velký plech, ale ani to nebylo potřeba, stačili by i normální henečky o objemu 0,2l. Do tvorohové hmoty jsem přidala ještě trochu rozehřátého másla a 1 vejce. A do jablečného těsta jttsetm přtidala 1 lžíci medu a trošku prášku do perníku. Těsto je teď krásně voňavé! Skvělý recept! Určitě ji upeči znovu...

    • Pavlína Svitáková
      Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 09:49

      Tuto buchtu jsem upekla a je bezvadná.Celý pekáč padnul za jeden den.

    • Lucie Pokorná
      Lucie Pokorná | 3. 11. 2005 17:00

      no vyzkousim to a uvidi se... :)

    • Jana z VM
      Jana z VM | 27. 10. 2005 12:32

      Ančo, Ančo, nesrovnávej řízek s buchtou !!To je barbarství ! Kdybys napsala - nejdřív řízek, potom buchtu, to beru. Ale - já myslím, že pravdu nemáš, buchta je fakt dobrá!! Třeba se Ti nepovedla ! Že bys zkusila přidat do ní ten řízek .....

    • Anča Dlaňová
      Anča Dlaňová | 26. 10. 2005 13:38

      Ahoj,lidičky,za moc to nestálo.Raději si dám řízek. ANČA

    • Érinka
      Érinka | 22. 10. 2005 21:02

      Teda, tolik misek jsme doma vytahaných z kredence ještě asi neměli, ale výsledek stál za to! Moc nám chutnalo, výborný nápad, Airan! :-)

    • Anonym
      Anonym | 9. 10. 2005 20:04

      Regino, testo se zredi prave strouhanym jablkem a cuketou-pusti hodne stavy.Pokud jsou na kostky sii myslim, ze je to huste prave z duvodu malo stavy. Ja delala s mladou cuketku - ta je stavnatejsi a letni jablka take.Zhruba vychazi na hrnek a 1/4 mouky stejne mnozstvi strouhane ovoce (cuketa nebo jablka) Je mi moc lito, ze se nepovedla.Airan

    • Regína Prostá
      Regína Prostá | 7. 10. 2005 19:05

      Včera jsem toto pekla a asi jsem udělala někde chybu těsta byla moc husta,musela jsem ředit mlékem kolegyně v práci dopadla podobně ,prosím co jsem zvojtila?

    • Darina Povolná
      Darina Povolná | 4. 10. 2005 10:09

      Buchta byla vážně moc dobrá - sice se mi trošku srazila, ale vůbec to nevadilo a určitě jí brzo zkusím znovu :)

    • Mirka. G.
      Mirka. G. | 3. 10. 2005 21:01

      Tento koláč ma tiež zaujal a už som si kúpila aj cuketu, ešte musím skočiť na tržnicu po jabĺčka. Rozmýšľam však, že cuketu aj jabĺčka -podľa nápadu Jany z VM- nakrájam na kocky. Myslíte, že by som to nepokazila?

    • Jana Kladno
      Jana Kladno | 30. 9. 2005 13:49

      Airan,tak možná trouba. Z preventivních - premiérových (:o) )důvodů jsem raději pekla klasicky. Příště to zkusím v horkovzdušné. Ale jinak mám hodně nízký plech , 3-4cm vysoký. Ale bylo toho tolik, že byl úplně plný. :o)

    • Lucie Kamenárová
      Lucie Kamenárová | 30. 9. 2005 13:39

      Zítra čekáme velkou návštěvu, tak to vyzkouším, snad se povede. Recept se mi moc líbí. Taky ráda zkouším a míchám dohromady všechno možné, zatím se to povětšinou povedlo.

    • pupen Hons
      pupen Hons | 27. 9. 2005 22:45

      Báječná buchta, měla u nas velký úspěch, přestože je proti všem předpisům:o)

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 27. 9. 2005 17:43

      Janicko z Kladna, zalezi na velikost pekace a na troube, ja pecu v horkovzdusne a je to tam rychlejsi. Plech mam velky, takze buchta neni ani moc vysoka. Ja kdybych pekla 75 min tak ji mam spalenou.Cas a stupne jsou orientacne, kazdy si je musi upravit podle skusenosti.Jsem rada ze chutnalo:-))

    • Jana Kladno
      Jana Kladno | 27. 9. 2005 15:18

      Moc dobré a opravdu, kupodivu, rychlé. :o)Jen tedy se mi hned nezdála ta doba pečení - 35min. u cukety mi přišlo hodně málo. A opravdu - pekla jsem ji asi 75min. Nedokážu si představit, jak by vypadala jen po těch 35 min. Nemělo tam být třeba více stupňů? Děkuji za radu. Jinak chválím, opravdu dobrůtka.

    • 0linka
      0linka | 26. 9. 2005 15:27

      Naozaj, jednoduché, rýchle a výborné. Ešte lepšie na druhý deň, len škoda, že ho tak málo zostalo.

    • Gabriela B
      Gabriela B | 14. 9. 2005 20:43

      Paní Airan, já mam vaše recepty ráda. Pokračujte dál ...

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 14. 9. 2005 18:21

      Vazne jsem rada, ze chutna:-)) Dekuji za priznive ohlasy, potesi to:-))

    • Gabriela B
      Gabriela B | 14. 9. 2005 17:37

      Opravdu to zní podivně a pracně. Za chvíli jsem měla kuchyň plnou misek jak jsem dělila směsi napůl, ale výsledek byl vynikající. Nenechte se odradit, chutná to báječně.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 13. 9. 2005 07:28

      V sobotu jsem ji konečně upekla. Udělala jsem jednu chybu, která ale neměla vůbec vliv na výbornou chuť buchty - vmíchala jsem všechen cukr už do tvarohu a tak jsem tam musela zamíchat i vejce s olejem, cukr už jsem jiný nedávala. Měla jsme tedy jenom dvě vrstvy, ale bylo to vynikající!! Vláčné, chuťově výborné. Příště tam dám schválně větší kousky cukety i jablek, protože to bylo moc dobré, když jsem tam vhodila zbytky, které nešly už strouhat (aby to nebylo i s prstem). Díky za recept, budu určitě zase opakovat, dávám za 11111111.

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 3. 9. 2005 12:34

      Buchta je vynikající. Měla jsem s ní velký úspěch. Do jablečné části těsta jsem přidala trochu mléka, aby bylo řidší.Příště zkusím přidat trochu rumu , co to udělá.

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 9. 8. 2005 22:03

      Lenko, v te buchte se cuketa ztrati, jeji chut je nevyrazna, ale myslim, ze bez ni to nebude ono, cuketa testo zredi a zvlacni. Byt vami, nebala bych se ji pouzit.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 9. 8. 2005 13:48

      Vůbec bych Vás neodsoudila. Já právě obdivuju takové kuchařky, jako Vy, co se nebojí experimentovat! Sama to moc nezkouším a když, tak jenom trošičku. Určitě tento recept zase vyzkouším. Teď mám pěkných pár dní skluz, takže se musím snažit.....

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 8. 8. 2005 20:09

      Zuzko, presne tak, ten puding se tam sype v prasku. Je to takove trojvrstvove a trojbarevne a kupodivu velice dobre:-)))

    • Lenka
      Lenka | 6. 8. 2005 14:03

      To mi připadá jak kdyby pekl buchtu pejsek s kočičkou.Zní to velmi zajímavě a dost lákavě.Ale tu cuketu zrovna nemusíme.Co když cuketu do těsta nedám,nezničím tím celý recept?

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 6. 8. 2005 11:42

      Ano, Zuzko, puding se tam sype ve forme prasku:-))

    • Zuza
      Zuza | 5. 8. 2005 09:58

      Ten puding se tam sype ve forme prasku, je to tak?

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 5. 8. 2005 09:35

      Chtela jsem upect cuketovou buchtu na chate, sla jsem na zahradu pro cuketu a spadlo mi jablko na hlave:-)) Chytra hlava takhle prisla na zakon o zemske pritazlivosti, me napadlo jen je do te buchte pridat (cuketa je prece jen nevyrazna) Pak jsem si vsimla tvarohu v lednici a rikala jsem si, ze uz vic to stejne nepokazim a supla jsem ho tam. Kombinace chuti byla kupodivu vynikajici. Spravne hospodyne, zvykle na prisne recepty me asi odepisou, ale kdo se neboji at to zkusi:-))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr Jablka Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní vepřová játra

    Pikantní vepřová játra

    Košíčky i pro začátečníky

    Košíčky i pro začátečníky

    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

    Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

    Čokoládový dort IV.

    Čokoládový dort IV.

    Kokosovo-tvarohový dort

    Kokosovo-tvarohový dort

    Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

    Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

    Medovník s čokoládou

    Medovník s čokoládou

    Zeleninová bramboračka

    Zeleninová bramboračka

    Bezlepkový tvarohový mazanec

    Bezlepkový tvarohový mazanec

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    26
    Palačinky
    Palačinky
    17
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    16
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    14
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    13
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Tyhle slavné matky rodily po čtyřicítce! Co si na tom pochvalují?

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Buchta Margotka
    Buchta Margotka
    Buchta na doma
    Buchta na doma
    Buchta nebo bábovka ze šlehačky
    Buchta nebo bábovka ze šlehačky
    Buchta s jablky a hrozinkami
    Buchta s jablky a hrozinkami
    Buchta s jablky a kysanou smetanou
    Buchta s jablky a kysanou smetanou
    Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)
    Buchta s makovými hrudkami (nejen z…
    • Recepty.cz
    • Buchta proti všem předpisům
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí