Buchta s makovými hrudkami (nejen z remosky)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g cukr krupice
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • 300
      g maková náplň - již uvařená, cca 250 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo s mlékem, můžeme přidat i dle chuti citronovou kůru nebo trochu rumu, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky (průměr cca 22 - 25 cm). Pokud budeme péct v troubě, použijeme malý pekáček nebo dortovou formu.
2
Na těsto naskládáme kuličky z makové náplně nebo budeme lžičkou odebírat z náplně nočky, které dáme na těsto.
3
Remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Pokud budeme péct v troubě, dáme formu do předehřáté trouby na 170 stupňů.
4
Kdo má rád švestky, může mezi makové hrudky naskládat pokrájené švestky.
5
Makovou náplň připravíme klasicky podušením mletého máku s cukrem a mlékem dle potřeby. Přidat můžeme na dochucení i skořici, povidla nebo rum. Náplň používáme zchladlou.
6
Před podáváním můžeme pocukrovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: