Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vařená vejce
    • 120
      g tvrdý sýr
    • 120
      g šunka od kosti nebo dušená
    • 3
      stroužek česnek dle chuti a ostrosti, cca
    • 200
      g majonéza dle hustoty, cca 150 -
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná vejce vařená natvrdo nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký...). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími slzami, to záleží na naší volbě. Přidáme jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou šunku, osolíme a opepříme dle chuti a dle konzistence pomazánky vmícháme majolku, kterou můžeme zkombinovat se zakysanou smetanou, pokud chceme pomazánku odlehčit.

RADA: Jak uvařit vejce, aby nepraskla?

2
Po důkladném promíchání necháme pomazánku krátce v chladnu proležet a můžeme podávat.
3
Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, na plátcích veky... K dozdobení bohatě postačí sezónní zelenina dle naší chuti.

RADA: 6 receptů na výtečné pomazánky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.