Buchta s jablky a kysanou smetanou

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 88
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušlehat vejce s cukrem a olejem, přidat mouku s práškem, mléko a nasekané ořechy.
2
Vylít na vymazaný plech s vyšším okrajem.
3
Na těsto rozprostřít nahrubo postrouhaná jablka a péct na 175 °C.
4
Po upečení ještě horké potřít kysanou smetanou smíchanou s bílým jogurtem a vanilkovým cukrem a posypat skořicí.
5
Nechat vychladnout, nakrájet.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana16
    Jana16 |

    20. 10. 2016 10:43

    super recept...neodolala jsem a kousek ukrojila, když byl ještě vlažný.. a musela jsem ukrojit ještě jeden malý, protože moje dvouletá dcera mi ho snědla a dožadovala se dalšího kousku :-) díííky

  • lenka
    lenka |

    9. 10. 2015 17:54

    zajímala by mě velikost plechu, dala jsem to na normální a zdá se málo těsta, no je to v troubě tak uvidím

  • lenka
    lenka |

    9. 10. 2015 17:54

    zajímala by mě velikost plechu, dala jsem to na normální a zdá se málo těsta, no je to v troubě tak uvidím

  • veru
    veru |

    27. 8. 2015 10:04

    Opravdu skvělá buchta, všichni se olizovali a ptali se na recept! Jen místo oříšků jsem do těsta rozemlela slunečnicová semínka, ale na chuti to rozhodně neubralo :-) Ještě jednou - SUPER! Jo a pekla jsem cca 40 min na 175°C a bylo to akorát.

  • verča
    verča |

    25. 3. 2015 11:07

    Večerní rychlobuchta a fakt super!! to těsto je famozníííííí!!!!! udělala bych z něj i dort mňam!!!!!!! :-P :-P

  • Kamila
    Kamila |

    3. 3. 2015 21:51

    Výborná dobrota , jen se po ní zaprášilo. :-)

  • yuacca
    yuacca |

    1. 3. 2015 09:07

    Pekla jsem ji v remosce (cca 45-50 min), dala jsem jen 140g cukru (i tak by šlo ještě méně, záleží na kyselosti jablek), jablka jsem nastrouhala 4, vyšlehala jsem sníh z bílků a zbytek normálně smíchala, mléka jsem musela přidat více, než je uvedeno. Myslím, že vzhledem k jednoduchosti, levných ingrediencí, výborné chuti, je tento koláč dobrá volba:)

  • Lucie
    Lucie |

    11. 11. 2014 00:01

    Naprosto báječný recept. Jsem nadšená a okolí také, určitě jsem nepekla naposledy. Dala jsem na plech a i když jsem měla strach z množství těsta, tak to je právě ten úžasný fígl, kdy se jablka do těsta zapečou. Děkuji za úžasný recept. L.

  • ivana
    ivana |

    31. 10. 2014 14:35

    doporučuji povedla s a je výborná,do těsta jsem přidala kakao aby byla barevná když se krájí

  • Marcela
    Marcela |

    26. 10. 2014 19:07

    Je výborná! Dala jsem jí na klasický velký hluboký plech, tím nebyla tak vysoká, a nemusela se tak dlouho péct. Jablky jsem nešetřila :)

  • ramona
    ramona |

    30. 9. 2014 17:54

    škoda ingrediencí - nepovedla se ... :-!

  • RH
    RH |

    9. 9. 2014 18:34

    Opravdu výborná buchta!!! i bez ořechů a bílého jogurtu! Nakonec jsem ji posypala skořicí (ne skořicovým cukrem).

  • Martina
    Martina |

    23. 8. 2014 09:26

    nakonec skořici čiatou nebo skořicový cukr?díííky :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    9. 8. 2014 09:04

    Vynikající buchta :)...upekla jsem a buchta do večera nezbyla..:) chutnala i vietnamcům, kterým jsem dala ochutnat na brigádě :) prostě skvělá :*

  • nuffik
    nuffik |

    27. 2. 2014 18:50

    Prave jsem dopekla a jsem na ni moc zvedava , voni uzasne :) rada prepisu do sve sbírky. Dekuji ;-)

  • Alena
    Alena |

    8. 11. 2013 10:29

    vynikající buchta. Je fakt luxusní a všem moc chutná! Určitě dopouručuji pro ostatní. Jen jsem neměla doma kypřící prášek do pečiva, zkusila jsem nahradit práškem do perníku - právě se peče a voní taky úchvatně:-) přidala jsem též více jablek a zakysané smetany, ale to je asi podle chuti.

  • jana
    jana |

    15. 10. 2013 11:02

    super :-!

  • Mončis
    Mončis |

    17. 5. 2013 17:40

    Je výborná a hodně šťavnatá :-)

  • Kraf
    Kraf |

    12. 5. 2013 19:06

    No tak nevím, pekla jsem na 175 stupnů 40 min a bylo to málo, tak jsem pořád dopékala a teď to snad bude v pohodě.Zatím se chladí, pak písnu jak chutnal. ;-)

  • Iffka
    Iffka |

    23. 3. 2013 11:32

    úžasný koláč!!! dělala jsem v dortové formě a množství je úplně akorád ..do těsta jsem dala lískové oříšky a nastrouhala čokoládu z vánočních figurek a je to fakt mňamka :) ..moc děkuji za recept a určitě budu péct znovu

  • Vladka
    Vladka |

    16. 2. 2013 18:39

    Já ji peču tak 35 až 40min.,ale opravdu na těch 175st.Je fantastická.

  • Hela
    Hela |

    4. 2. 2013 10:43

    To také nevím, už dvakrát jsem jí spálila :-!

  • Věra
    Věra |

    22. 1. 2013 14:53

    Jak dlouho by se měla buchta péct?

  • SisiZ
    SisiZ |

    18. 11. 2012 12:11

    Moc dobrá buchta.Děkuji za recept a dávám 1:-)

  • Paja
    Paja |

    23. 10. 2012 10:32

    O víkendu jsem zkoušela a povedel se hned napoprvé. Velice jednoduchý a chutný :-* . Můžu jen doporučit. (I babičce chutnal a brala si recept).

  • MartikK
    MartikK |

    19. 6. 2012 20:07

    Po nějaké době jsem se zase vrátila k této oblíbené buchtě. Neměla jsem vlašské ořechy, tak jsem použila lískové oříšky a všem tuto variantu vřele doporučuji ;-) .

  • Kamyla
    Kamyla |

    24. 4. 2012 12:58

    veliká dobrota! Určitě zopakuji. Po přečtení komentářů jsem rovnou udělala z dvojité dávky a je toho akorát na velký pekáč. Děkuji!

  • terinqa
    terinqa |

    3. 2. 2012 17:38

    Výborná buchta,udělala jsem rovnou z dvojité dávky a určitě se zařadí mezi naše oblíbené :-)

  • MJG
    MJG |

    19. 1. 2012 10:12

    Na jak velky to mam dat, asi na nejaky mensi, ze?

  • Zdenka
    Zdenka |

    1. 1. 2012 20:52

    Tuto buchtu jsem pekla již několikrát a je to jedním slovem - lahoda. Všichni, kteří ji ochutnali, moc chválili. Já ji vždy raději rozdám, protože bych ji asi snědla sama. Je opravdu vynikající, vyzkoušejte, doporučuji.

  • Clarice
    Clarice |

    1. 1. 2012 19:12

    Dělala jsem několikrát, chuťově vynikající. Příště udělám z dvojité dávky, přijde mi nízká a to dělám na menším plechu.

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    8. 12. 2011 10:38

    Opraveno...

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 12. 2011 19:09

    ...fotka mimo recept...

  • Bára Dohnalová
    Bára Dohnalová |

    13. 11. 2011 09:21

    Nejlepšíííí na světě...

  • Zuzka
    Zuzka |

    24. 10. 2011 07:56

    Opravdu výborná buchta, ty sekané ořechy v těstě, to je lahůdka. Zakysanky jsem dala víc a jablek taky, navíc je to rychlovka, zasloužená 1!!!!!

  • bubinka
    bubinka |

    18. 10. 2011 21:55

    Opravdu výýborná!!! Během týdne jsem ji pekla už třikrát :-) Dala jsem více jablek i více zakys. smetany. Nemá chybu. Všem mooc chutnala. Díky za recept :-)

  • šárka hrubá
    šárka hrubá |

    11. 10. 2011 13:52

    dobrá,moc děkuji za recept

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    1. 10. 2011 17:52

    Děkuji, potěšilo mě to... :-)

  • Lenina mamina
    Lenina mamina |

    1. 10. 2011 17:38

    Skutečně výborný. Dneska jsem s tímto moučníkem vyhrála 2. místo v soutěži o nejlepší jablkový moučník. prostě super :-)

  • Tyn.ka
    Tyn.ka |

    20. 9. 2011 12:00

    Buchta je jednoduchá na přípravu, směs zakysané smetany a jogurtu nahoře nemá chybu. Všem moc chutnalo. Díky za recept!

  • Míša
    Míša |

    13. 7. 2011 23:39

    První buchta, kterou jsem kdy v životě pekla a dopadlo to dobře! 8-) A moc chutnala :-D

  • Dana C.
    Dana C. |

    3. 7. 2011 19:34

    Vynikající!!! Pekla jsem ho cca 55 min, možná by snesl i o 10min déle, dá se to hůře odhadnout, jak je vlhký z těch jablíček. Posypala jsem ho směsí ze skořice a skořic. cukru a fakt nemá chybu <:-) . Skutečně lahoda!!!

  • Věra Dvoříková
    Věra Dvoříková |

    2. 6. 2011 11:47

    dnes bych chtěla tento koláč zkusit jen prosím nikde nevydím jak dlouho se ma pect,prosím tedy o dobu pečení,děkuji:-) :-)

  • Iva.ojoj
    Iva.ojoj |

    30. 5. 2011 15:48

    bezproblémový výborný koláč!

  • Martina
    Martina |

    16. 5. 2011 15:42

    receptík mooooc chválím,každý kdo ochutnal chce hned recept :-))

  • Yvyy
    Yvyy |

    30. 4. 2011 14:07

    výborná :)

  • knoma
    knoma |

    15. 4. 2011 09:07

    Budu se trochu opakovat, ale byla jsem požádána o koláč do školy pro učitelky, protože moje maminka učitelka slavila narozeniny. První její reakce byla bohužel a bude to dobrý? :-D (vzhledově smetana nad jablky prostě nevypadala jako z cukrárny) Tentokrát jsem se řídila přesně receptem a opravdu neměl chybu, takže maminka a snad i učitelé byli spokojeni.

  • Renča
    Renča |

    4. 4. 2011 21:53

    Výborné, šťavnaté, super!

  • rerenta
    rerenta |

    31. 3. 2011 21:00

    výborná buchtička :-*

  • Ivana
    Ivana |

    31. 3. 2011 17:34

    Také ji chválim, nemám ořechy, tak jsem do těsta dala jen kakao, ale i tak byla moooc dobrá.Dávám míň prdopeče, nebo si kupuju ve zdravé výživě bezfosfátový. Jenom doporučení všeobecně

  • knoma
    knoma |

    31. 3. 2011 11:40

    Musím se přiznat, že jsem dělala všechno možné pro to, abych ji pokazila, počínaje vytvářením receptu na menší koláčovou formu, kdy jsem se pokusila vyrobit ze surovin třetinu, záměnou mléka za pomerančovou šťávu a oleje máslem. Dále mnohem víc oříšku, než by dané množštví mělo dle receptu obsahovat a také mnohem víc jablek, ale nedá se nic dělat stále to dopadlo dobře a velice žravě. Takže chválím, i jako inspiraci, i jako recept samotný...

  • knoma
    knoma |

    30. 3. 2011 13:54

    S těmi figurkami je to super nápad, vůbec by mě to nikdy nenapadlo, tak to hned nějakou zničím...

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    20. 3. 2011 11:30

    Jednoduchá, rychlá a hlavně moc dobrá buchta. Jogurt se smetanou ji výborně doplní. Díky za recept.

  • Barush
    Barush |

    19. 3. 2011 20:00

    tak jsem zvědavá, každá z vás to tu chvílá.. :-) jen nevím, co s buchtou udělá mé máslo namísto oleje. Jelikož jsem u přítelových rodičů a oni vůbec olej nemají. Na vše používají olivový olej. A ten se mi tam dávat opravdu nechtěl. :-D :-D

  • MartikK
    MartikK |

    11. 3. 2011 21:18

    Opravdu vynikající buchta. Zbožňuji jablíčka v kombinaci s kysanou smetanou. Mňam :))

  • Michaela H.
    Michaela H. |

    10. 3. 2011 18:16

    během týdne dělám už druhou, moc dobrá...

  • elldarka
    elldarka |

    5. 3. 2011 20:40

    Výborná!!!

  • ilba
    ilba |

    4. 3. 2011 17:04

    Vynikající buchta, ráno jsem ji upekla a teď odpoledne není ani kousek. ;-)

  • Bohumila
    Bohumila |

    2. 3. 2011 13:15

    Tak právě jsem dopekla a je vynikající,a dávám za jedna. Příště zkusím ještě obměnit přidání jablek do těsta a taky si myslím,že by šla do těsta nastrouhat čokoláda.To dělám když na velikonoce nebo na mikuláše zbydou figurky ta je přidávám do bábovky a je to taky moc dobré.Jinak jsem recept odeslala všem kamarádkám :-) :-* :-[

  • Bohumila
    Bohumila |

    2. 3. 2011 12:17

    Vypadá to velice dobře jdu to vyzkoušet ;-)

  • BaraV
    BaraV |

    23. 2. 2011 17:27

    vynikající :-P nemá chybu

  • schrink
    schrink |

    20. 2. 2011 10:32

    Byla skvělá i když jsem jablka místo na hrubo udělala na jemno. Jo chybička se vloudila.

  • alka.l
    alka.l |

    11. 2. 2011 21:55

    moc dobré

  • Dáša
    Dáša |

    11. 2. 2011 09:00

    Posypte kakaem, taky moc dobrý!

  • bajca1
    bajca1 |

    10. 2. 2011 19:05

    moooc doooobrááá! doporučuji vyzkoušet :)

  • anet
    anet |

    10. 2. 2011 18:46

    velky ci maly jogurt?

  • pavla
    pavla |

    9. 2. 2011 11:27

    nejlepší buchtička, co jsem kdy jedla! A to jsem ji pekla v "bojových" podmínkách, kdy jsem neměla ani váhu ;-) Ještě jsem ji vylepšila skořicovým cukrem a plátky másla na jablíčka než přišla do trouby...doporučuji, vznikne výborný skořicový karamel! A dala jsem dvě zakysané smetany, aby byla ještě lepší, což už vlastně možná ani nejde :-D

  • romana
    romana |

    9. 2. 2011 11:03

    tak ten teda zkusím,už ted se mi zbíhají sliny.

  • vlasta
    vlasta |

    8. 2. 2011 13:16

    vynikající :-)

  • 13ka
    13ka |

    7. 2. 2011 19:29

    opravdu moc dobrý :P

  • zujano
    zujano |

    2. 2. 2011 14:11

    Je výborný na chuť, rychlý a nenáročný na přípravu. Určitě nepeču naposledy. Moc děkuji za recept. Dávám velkou jedničku!!!

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    25. 1. 2011 00:36

    Fotka je sice stará a nic moc, ale buchta je výborná :-)

  • markmili
    markmili |

    24. 1. 2011 20:46

    buchta je velice dobrá, vláčná a to i po 3 dnech od upečení. velice doporučuji- jana

  • demonenka
    demonenka |

    21. 11. 2010 12:53

    Výborný recept, peču pravidelně, občas nepřidávám ořechy a do těsta přidávám ještě kakao.

  • Simona Mitášová
    Simona Mitášová |

    27. 10. 2009 07:49

    Rychlé, jednoduché, dobré - dávám za jedna!

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    31. 1. 2009 23:59

    Výborná buchta.Lahodná a šťavnatá.Hodnotím 1.

  • Eva Immerová
    Eva Immerová |

    31. 1. 2009 17:41

    Právě jsem dopekla a samou nedočkavostí ochutnala ještě vlažné... MŇAAAAAAMDávám za jedna :-)

  • Olga
    Olga |

    10. 3. 2008 13:55

    Tak jsem ji dnes dělala už podruhé a opravdu musím ještě jednou pochválit, vynikající. Minule jsem dělala na menším plechu, moučník byl cca 3cm vysoký a taky jsem jablka nakrájela na plátky. Tentokrát jsem použila velký plech, moučník má asi 1cm, nastrouhaná jablka vč. slupky a musím říct, oba způsoby jsou vynikající. Smetana s jogurtem a hlavně ta skořice... Mňam.

  • Olga
    Olga |

    29. 2. 2008 22:33

    Velebnosti, vynikající!!!! :-) Děsně jednoduché a hlavně MŇAM MŇAM!

  • Pavlína S.
    Pavlína S. |

    18. 3. 2007 12:34

    Tak jsem buchtu "úspěšně" dopekla a musim přiznat,že to není zas taková katastrofa,jak původne se zdálo. o)Možná méně znamená více,dát méně jablek..uvidíme..Tak doufám,že příště to dopadne lépe.Jinak chutově je dobrá, ale že to stálo nervů. o)

  • Pavlína S.
    Pavlína S. |

    18. 3. 2007 11:06

    Tak nevím,kde udělali soudruzi z NDR chybu.o/ Přeci jen mám už neco napečeno,vše jsem dělala podle receptu a výsledek..žalostný.Buchta se srazila či co,zda byla jablka na ni moc kyselá,nevím.o(Okraje už dávno hotové a střed stále mazlavý a mokrý,takže už peču asi hodinu a mám strach na to dát zakysanou smetanu..A jááá se tak těšila,že rodinu překvapím novinkou.o(

  • martina gucka
    martina gucka |

    16. 2. 2007 22:16

    moc,moc dobré dnes jsem upekla a nemá chybu, moc všem chutnal, jen tak dál

  • Evča
    Evča |

    29. 11. 2006 18:40

    Moučník je opravdu výborný. Nabídla jsem kolegyním v práci a všechny byly nadšené. Moc děkuji za tak dobrý recept.

  • Ivča
    Ivča |

    5. 11. 2006 11:28

    podobnou dělám s pudingem místo jablek a taky super..tahle už se peče a moooc se na ní těším, hlavně je rychlá a málo pracná :-)

  • Irena K.
    Irena K. |

    23. 10. 2006 17:24

    Paní Hano, je to vynikající moučník-slovo buchta ho uráží:-). Je to vážně velmi lahodné, jednodiché a rychlé, děkuji.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    27. 6. 2006 10:22

    Mňam mňam, už po přečtení se olizuju, to bude dobré a hlavně to není žádný suchý moučník. Už vím, co upeču na víkend. Děkuji paní Hano za recept.