Francouzský hruškový koláč

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      ks hrušky 2-3
    • 1
      hrst ořechy dle chuti
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    5. 4. 2014 07:31

    To mas pravdu Terezko, toto neni totiz zadny francouzsky kolac, to by musela byt vespod crusta, na ni napln z frangipane ( z masla, cukru , vejce, mletych mandli a citronove kury), pak ty hrusky, ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor ...jak pise Cuoco ...MNAM! 8-)

  • Bu.blan
    Bu.blan |

    9. 10. 2012 11:29

    Byl to rychlý a dobrý piškot s hruškama,ale opakovat asi nebudu.

  • cookham
    cookham |

    6. 6. 2012 11:18

    Moc dobrý koláč.

  • thellma
    thellma |

    11. 10. 2011 10:30

    Rychlý a chutný.

  • TerezaJ.
    TerezaJ. |

    18. 9. 2011 19:01

    Francúzi nepečú koláče vysoké 5 cm.

  • cuoco
    cuoco |

    18. 9. 2011 14:50

    =-O To je asi tento vyborny "tenky " nizky, ale ked sa mandle pomelu a zmiesaju so skoricou a vanilkovym cukrom atd. (frangipane) a daju sa pod hrusky ktore sa varia v sladkom ochutenom vine ,skorica, citronova kora cukor .atd...tak je naozaj super Francuzky <3

  • Vilda Sivek
    Vilda Sivek |

    18. 7. 2011 23:47

    Po přečtení vašich komentářů jsem se rozhodlu zdvojnásobit ingredience vyjma cukru. Výsledek je velice dobrý a buchty je tak akorád na menší plech. Po upečení má buchta cca 3 cm na výšku a je moooc dobrá. Kombinace hrušky, skořice a ořechů je prostě skvělá. Rovněž chápu, že ve Francii mají raději nižší piškot a hodně ovoce což vyzkoušíme příště .-).

  • Maria Mackova
    Maria Mackova |

    24. 9. 2008 10:44

    Nám veľmi chutil, na druhý deň ešte viac

  • Hana
    Hana |

    28. 10. 2007 17:03

    recept je na malou formu, průměrny piškotový koláček

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    4. 2. 2007 21:32

    Kolac bol dobry, dost mokry s tych hrusiek co nam vyhovovalo nemam rada suche kolace:-o)))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 11. 2006 13:27

    Koláče predsa nemusia byť len vysoké. Francúzske koláče sú vo väčšine prípadov nízke, tenká vrstva cesta a obložené ovocím. Aj nízky koláč môže byť chutný.

  • Natalia Szwarc
    Natalia Szwarc |

    4. 11. 2006 15:02

    Testa je velmi malo asi tak 1/4 v dortove forme a vubec nevyroste- nic moc :-(

  • Jana
    Jana |

    20. 11. 2005 15:33

    Snadné a velice dobré.Akorat jsem dala o jedno vejce víc.