Těstoviny s tuňákem po boloňsku

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g tuňák - ve vlastní šťávě
    • 200
      g těstoviny - široké nudle, mušličky... -v suchém stavu
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks řapíkatý celer - stonek
    • 300
      g rajčata oloupaná
    • 100
      g rajský protlak
    • cukr krupice - dle chuti
    • sůl a pepř
    • 2
      stroužek česnek - rozetřený
    • oregáno
    • bazalka
    • 2
      lžíce sýr - parmazán, eidam, ...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky. Přidáme rajčata, tuňáka, protlak (kečup), česnek, oregano a bazalku. Zamícháme, podlijeme troškou vody a povaříme cca 10 minut, dochutíme solí a pepřem.
2
Vymažeme zapékačí misku. Na dno dáme polovinu těstovin, pak polovinu tuňákové směsi, opět těstoviny a nakonec směs, kterou posypeme sýrem.V předehřáté troubě zapečeme zakryté asi 25 minut.
3
* Pokrm nemusíme ani zapékat. Kdo má rád nezapečené těstoviny, tak si může tuňákovou směsí vařené těstoviny přelít a na talíři posypet sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • I.Luňáčková
    I.Luňáčková |

    24. 10. 2016 14:16

    Skvělé, lehké, skoro letní :-) doporučuji

  • Zuzka
    Zuzka |

    13. 5. 2016 14:15

    Chutnalo, děkuji za recept. :)

  • Eva
    Eva |

    1. 2. 2013 14:48

    Omáčku jsem nastavila rajskou šťávou a místo na vařené těstoviny vrstvila omáčku na lazaně, perfektní! ♥

  • Matesová
    Matesová |

    19. 7. 2012 11:03

    Tak už jen uvařit špagety, rybí mišmaš je výborný :-P

  • Trunclová
    Trunclová |

    2. 2. 2012 13:13

    Jednoduché a dobré papáníčko, po kterém nepotřebuju s výčitkama trávit dvě hodiny ve fitku.

  • Jitka
    Jitka |

    9. 11. 2011 20:06

    Děkuji za recept, stálo to za to <:-) .

  • Dobruška
    Dobruška |

    18. 8. 2011 06:46

    Vynikající! Škoda že tuňák není lacinější, dělala bych boloňského tuňáka hodně často.

  • Claudia
    Claudia |

    25. 7. 2011 22:04

    velka 1 a ulozeno naporad v soukromych dobrotach :-P :-)

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    25. 6. 2011 14:43

    Moc dobré a jednoduché.

  • Ivana
    Ivana |

    6. 6. 2011 18:57

    Posílám velkou pochvalu a dík za výborný recept, bylo to jak od profíka :-) .