Květák s mletým masem po boloňsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg květák krátce předvařený ve slané vodě, cca
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 100
      g rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks červená paprika
    • 50
      g parmazán
    • sůl
    • pepř mletý
    • 5
      ks vejce
    • máslo
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák krátce povaříme, scedíme, pokrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme dosklovata na trošce oleje, přidáme maso, orestujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou papriku a protlak a opět orestujeme. Dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami a kořením dle chuti. Přidat můžeme i špetku chilli koření.
2
Mleté maso promícháme s květákem, vmícháme rozšlehané žloutky, strouhaný parmezán a nakonec tuhý sníh z bílků. Vše nandáme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče, zaklopíme a pečeme na 180 stupňů cca 25 minut, pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou. Před podáváním můžeme dozdobit sýrem nebo zeleninou.
4
Kořenit se v tomto receptu bát nemusíme, květák sráží ostrost jídla.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Miluška
    Miluška |

    26. 1. 2017 08:21

    Recept jsem našla včera ráno a udělala jsem ho hned k večeři. To se hodilo protože doma byl zvadlý květák. Moc dobré!

  • Dana Uhrová
    Dana Uhrová |

    14. 6. 2016 13:45

    Moc dobrá variace na zapečený květák. Ráda zopakuji.

  • Jana Toużilová
    Jana Toużilová |

    12. 1. 2016 10:09

    Za nás můžu všem doporučit. Byl výborný a příprava mi zabrala minimum času. No co chtít víc :-)

  • martinacz
    martinacz |

    10. 5. 2015 15:18

    Opravdu výborně připravený květák! Pochutnali jsme si. :-)

  • Zlatka
    Zlatka |

    22. 3. 2015 14:07

    Vynikající!!!!!!!!!!!

  • Jana Makovská
    Jana Makovská |

    19. 3. 2015 14:47

    Výborný oběd, děkuji za inspiraci a doporučuji.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: