Květák se sýrovou čepicí

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák
    • 150
      g hrách
    • 1
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g sýr
    • 50
      g máslo
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si světlou máslovou jíšku, zalijeme mlékem, smetanou a osolíme. Necháme povařit. Do zapékací mísy rozložíme růžičky uvařeného květáku, hrášek a vše zalijeme připravenou jíškou. Posypeme strouhaným sýrem, rozmíchaným ve vajíčku a zapečeme v rozpálené troubě na 185 °C.
2
Jako přílohu podáváme brambory s pažitkou.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MJG
    MJG |

    16. 9. 2015 11:17

    Je to moc dobre. Urcite tam nedavejte zadnou vegetu ani jiny sajrajt. Dobre je pridat nasekanou petrzelku nebo pazitku. Mnam. <3

  • Simča S.
    Simča S. |

    21. 7. 2014 22:02

    Zajímavá úprava květáku. Já, protože květák zrovna nemiluji, jsem si stejně upravila žampiony a také to bylo velmi dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2008 17:58

    Jo, je to dobrý, příjemná změna s květákem, ale příště zkusím ještě něco, třeba na kousky kuřecí maso, možná navrch rajčata...

  • Eva Staňková
    Eva Staňková |

    26. 2. 2008 17:24

    Právě jsem to šoupla do trouby, tak uvidíme. Do smetanové jíšky jsem přihodila dva tavené sýry a okořenila špetkou kari, tvrdý sýr jsem měla jen uzený, ale už je tam, myslím, že by to mohla příchuť uzeného příjemně obohatit. Dám vám vědět, jak to dopadlo:)

  • Jana
    Jana |

    15. 5. 2007 20:56

    Dnes jsem dělala na oběd. Neměla jsem hrášek, tak jsem to dělala bez hrášku. Jíšku jsem okořenila Vegou (ze zdravé výživy). Byla to mňamka, dávám za 1, určitě se k receptíku budu vracet.

  • eva
    eva |

    2. 7. 2005 17:45

    navarili sme a mali sme chutnu veceru...vdaka