Red velvet brownies

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: lukas.krecmer

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      g hladká mouka
    • 115
      g máslo Nepoužívejte Heru
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks vejce Větší
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1
      lžička vinný ocet Může být i klasický
    • 1
      špetka mořská sůl
    • potravinářské barvivo Můžete použít jakoukoli barvu, doporučuji však červenou.
  • Krém
    • 225
      g ricotta
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžička vanilkový extrakt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpustíme máslo a necháme ho lehce schladnout. Metličkou našleháme vejce a postupně vmícháváme máslo, mouku, cukr, kakao, vanilkový extrakt, ocet a sůl. Potom těsto obarvíme do požadovaného odstínu červené. Vylijeme těsto na plech vyloženého pečícím papírem.
2
Smícháme ricottu s cukrem, žloutkem a extraktem a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Sýrovou směs naneseme na červené těsto a vidličkou či nožem rozmázneme po těstě, abychom vytvořili mramorový efekt.
3
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25 min. Správně by na povrchu měly mít pevnou krustu, uvnitř by měly být skoro syrové. Ztuhnou díky vejcím. Před podáváním necháme schladnout.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: