Red velvet dort

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 16 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • korpus:
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 3
      hrnek cukr krupice
    • 0,5
      hrnek kukuřičný škrob
    • 0,5
      hrnek kakao
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1,5
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce velká
    • 1,5
      hrnek podmáslí
    • 1,3
      hrnek horká voda
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      lžíce vanilkový extrakt
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce potravinářské barvivo červené
  • poleva
    • 400
      g smetanový sýr
    • 0,5
      hrnek máslo pokojové teploty
    • 2
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      hrnek moučkový cukr

Red Velvet Cake neboli dort “červený samet” je nejoblíbenějším americkým dortem už od dvacátých let minulého století, kdy byl podáván poprvé v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Pro tento dort je typický tmavě červený korpus a krémem ze smetanového sýru.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tři kulaté dortové formy máslem a vysypte moukou. V míse míchejte mouku, cukr, kukuřičný škrob, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a dobře promíchejte, dokud se všechny suché ingredience hezky nespojí.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
K suché směsi přidejte vejce, podmáslí, horkou vodu, olej, vanilkový extrakt, ocet a potravinářské barvivo. Šlehejte ručním mixérem, dokud těsto nebude krásně hladké. Připravené těsto rozdělte rovnoměrně do forem a pečte 30-35 minut, vyzkoušejte zda je dort hotový špejlí, pokud se těsto nelepí, tak troubu vypněte. Nechte vychladnout ještě 15 minut v troubě, poté vyndejte a nechejte vystydnout na mřížce.
3
Na krém si vyšlehejte máslo se smetanovým sýrem, přidejte vanilkový extrakt a postupně přidávejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud nebude krém nadýchaný a hladký.

RADA: VIDEO, jak na domácí vanilkový extrakt

4
Krém nanášejte až na vychladlý dort, vždy dejte vrstvu dortu a naneste na ni polevu, pak přiklopte další vrstvou a zase naneste polevu. Až bude dort poskládaný, můžete polevu ještě uhladit špachtlí a nechat vychladit v lednici.
Kategorie: Dezerty Dorty Valentýn

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.