Losos na pomerančích

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 40
      g strouhaný kokos
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 8
      ks rýžový papír
  • Náplň
    • sůl
    • 1
      hrst pažitka
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 400
      g losos
    • 2
      ks červená cibule
    • sezamový olej
    • 1
      ks limetková kůra
    • 10
      ks kari lístky čerstvé
    • 1
      ks limetková šťáva
  • Omáčka
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • 3
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      lžička koriandr čerstvý nasekaný
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • 2
      lžíce hnědý cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýžové papíry namočte do vody. Až změknou, rozložte je vedle sebe, osušte a 4 z nich posypte kokosem a sezamem. Přikryjte zbylými papíry a přimáčkněte.
2
Rozehřejte máslo a z obou stran je osmahněte, pak překrojte.
3
Cibuli a chilli nakrájejte najemno, v pánvi je podlijte octem a vývarem, přidejte cukr a přiveďte k varu.
4
Škrob rozmíchejte ve 2 lžících studené vody a všlehejte do omáčky. Až zhoustne a vychladne, vmíchejte koriandr. Nafiletujte pomeranče, cibuli nasekejte nadrobno.
5
Lososa nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji. Osolte, opepřete. Rýžové papíry naplňte kůrou, pomerančem, pažitkou, kari listy a limetkovou šťávou a kůrou. Podávejte s omáčkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: