Losos s blinami a řepou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Bliny
    • slunečnicový olej na smažení
    • sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko vlažné
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžíce mák
    • 30
      g pohanková mouka
    • 2
      lžička cukr krupice
  • Dip
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 200
      g créme fraiche
    • 1
      hrst mák
  • Na ozdobu
    • pažitka
    • kopr
    • 80
      g červená řepa
    • 200
      g losos marinovaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí s cukrem rozpusťe v mléce. Vmíchejte mák, obě mouky, špetku soli, vejce a metlou prošlehejte do hladkého těsta. Nechte asi 30 minut odpočinout, mělo by mít konzistenci jako na lívance.
2
Mezitím smíchejte všechny ingredience na dip a ochuťte. Bylinky nasekejte.
3
Řepu oškrábejte a nastrouhejte najemno.
4
V pánvi na oleji smažte bliny. Marinované lososa rozprostřete na talíř - ten klidně vyložte pečícím papírem, protože se tak losos bude lépe jíst, posypte červenou řepou a bylinkami a zakápněte olivovým olejem. Podávejte s blinami a dipem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: