Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g bulgur
    • 3
      ks paprika
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      ks česnek
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      svazek tymián
    • 300
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce kapary
    • 1
      hrst olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Papriky očistěte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte na klínky. Oloupaný česnek pokrájejte na plátky.

RADA: Jak loupat česnek? Koukněte na video!

2
Na troše olivového oleje začněte restovat papriky, poté přidejte tymián, cibuli a nakonec česnek, ten by měl být na pánvi jen krátce. Zeleninu osolte a opepřete, měla by změknout, ale stále zůstat křehká. 3. Skyr promíchejte s nasekanými kapary a olivami, dochuťte ho solí, čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s kaparovým dipem. Tip: Když místo skyru použijete předem namočené kešú ořechy rozmixované s trochou vody, můžete mít jídlo ve veganské verzi. Tip: Kešu ořechy do pesta namočte, budou se lépe mixovat. Ty na posypání zase na sucho opražte, jejich chuť bude intenzivnější.

RADA: Co s nespotřebovanou zeleninou

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: