Španělské ptáčky

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g hovězí maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 200
      g měkký salám
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, svineme, spíchneme jehlami na závitky a poprášíme hladkou moukou. Tuk vložíme do kastrolu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme.
2
Pak maso podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Hotovou šťávu ochutíme citronovou šťávou. Ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • helraj
    helraj |

    11. 2. 2016 14:02

    no fuuuuj!!!!!!!!!!!!

  • Polreich
    Polreich |

    4. 4. 2015 20:21

    Já osobně zaleji při dušení masa 750ml kečupu smíchaný se 4 polévko.lžící Podravky. Výborné je ke konci nasypat koření z čínské polévky. Omáčka pak dostane jemnou chuť.

  • Marie
    Marie |

    26. 5. 2014 17:48

    :-\ :D

  • monika
    monika |

    4. 10. 2013 22:42

    nekdo pece,treba ja pecu i gulas,ma pak luxusni chut a maso krasne mekke

  • Outlaws
    Outlaws |

    29. 7. 2013 13:49

    Ta barva ptáčku na hlavní fotografie je "fialovy hnus" :-$

  • Mentor
    Mentor |

    24. 4. 2013 13:11

    Čeština nezná pojem okurek, to je moravština. Okurka je ženského rodu, podobně jako placka, žádný placek.

  • fajne
    fajne |

    1. 2. 2013 20:17

    ptáčky jsem nezabalil ale udělal je tzv. rozlétané přidal při vaření kousek bujonu a ingredience, které se mají dát dovnitř ptáčka jsem přidal nakrájené do omáčky,nakonec malinko zalil smetanou a je to fakt fajne, doporučuje fajne ;-)

  • tina
    tina |

    30. 7. 2012 09:19

    :-D

  • Jana
    Jana |

    14. 4. 2012 19:18

    To sem ale nepatří, že :-D

  • Jarouš
    Jarouš |

    31. 3. 2012 20:37

    Čeština nezná tvar dvěmi, pouze dvěma, ve všech rodech.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 1. 2012 12:19

    Nepečeme přeci omáčku v troubě.

  • Lenka
    Lenka |

    18. 1. 2012 12:17

    no vážně :-D :-D :-D

  • Milča
    Milča |

    4. 1. 2012 17:57

    Tak to už potom ale nejsou ptáčky :D :-$

  • Kšanda
    Kšanda |

    24. 10. 2011 16:03

    Ještě bych přidal špek.

  • Ascher
    Ascher |

    13. 10. 2011 08:24

    To je ono!

  • Haňousek
    Haňousek |

    14. 7. 2011 18:35

    Mňam, mňam, mňam....

  • Ladia
    Ladia |

    22. 6. 2011 10:01

    Na fotce ji mám pod špagetama :-P

  • nnln
    nnln |

    21. 6. 2011 15:26

    ta vypečená šťáva je z té vody kterou se podlévá a tuku který se vypéká z masa a salámu.. je třeba prostě podlévat podle potřeby tak, ať nějaká šťáva je

  • monak
    monak |

    21. 6. 2011 13:09

    pořád nechápu, kde jste vzala tu vypečenou šťávu...... :-(

  • myšlenka
    myšlenka |

    5. 6. 2011 15:45

    Tak já nevím, ale opět je pokrm "nasucho", nikde nevidím tu omáčku, u jiného pokrmu chyběla popisovaná šťáva. Vy tu omáčku po zhotovení na maso nepoužijete? To fakt nechápu. :-(

  • ifka77
    ifka77 |

    19. 2. 2011 10:31

    Děkuji za recept. Já ještě přidala ke konci do omáčky trochu smetany sladké a kysané a všichni si doma velmi pochutnali.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    16. 2. 2011 19:24

    Klasika, která nezklame, přidávám nakonec smetanu na zjemnění, místo měkkého salámu někdy dávám Váhalovu slaninu, přidávám :-) 1.

  • bobeš
    bobeš |

    22. 12. 2010 09:48

    ...no a taky by jste mohli vynechat maso a místo rýže - hranolky...

  • jana
    jana |

    19. 12. 2010 12:13

    mooc dobry recept vazne mooooc dobry :-)

  • Jarynka
    Jarynka |

    30. 11. 2010 12:51

    Já to dělám zase takhle podle maminky: plátky masa naklepu, posolím, popepřím, patřu obyč. hořčicí. Náplň je - měsíčky cibule, proužek uzeného špeku, 1/2 okurky, osminku vejce. Zabalím a spojím dvěmi párátky. Ostatní stejné .....Nakonec zahutím zádělkou z hladké mouky a vody do které přidám rovněž trochu hořčice. Maso vyndám, vyparátkuju, omáčku propasíruju a maso dám zpět do ní. Hořčice tomu dá šmrnc, že budete koukat!!!!

  • 1982Petula
    1982Petula |

    27. 11. 2010 11:25

    Dělám ptáčky podle tohoto receptu již poněkolikáté a vždy s obrovským úspěchem. Jen nepoužívám jehlu na závitky, ale obyčejnou nit, protože jsem méně zručná. Ale samozřejmě toto moje zlehčení nemá vliv na vynikající chuť a jednoduchost receptu.

  • Kiki
    Kiki |

    26. 11. 2010 09:47

    Bezvadny receptik ... ;-) ;-) ;-) ;-)

  • pandanda
    pandanda |

    21. 11. 2010 18:18

    Když ptáčci byli hotoví, vyjmul jsem je z kastrolu a do něj přidal smetanu,trošku pepře a soli a lehce hladké mouky, rozmixoval a senzační výsledek :) Vřele doporučuju tuhle ověřenou baštu ! Výborné

  • Simona Sek.
    Simona Sek. |

    20. 11. 2010 17:00

    Výborné,výborné,výborné! A citron je tou pravou "třešničkou na dortu".Díky

  • Věra
    Věra |

    16. 11. 2010 22:42

    Výborný recept, sklidil u rodiny velký úspěch. Jen jsem dovnitř přidala malý proužek uzené slaniny.

  • Jíťa
    Jíťa |

    15. 11. 2010 14:52

    Tak já je zkusím na zítřek udělat:-) <:-)

  • Honza
    Honza |

    12. 11. 2010 19:52

    Výborný recept, dělám to tak dlouhá léta, dovnitř dávám ještě osminu červené kapie, mňam, mňam

  • jan
    jan |

    28. 10. 2010 11:03

    taky tam dávan špek. ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    17. 10. 2010 15:44

    Všimla jsem si, že u vícero receptů je na osolení masa psána špetka soli. Špetkou soli maso neosolíte ;-) Špetka je tolik, kolik soli nebo koření chytneme palcem a ukazováčkem. Dále nechápu proč je recept zařazen v přílohách, knedlících a rýži :-$

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 15:40

    1*-dělám i rozlítané,když nejsou plátky na naplnění :-))

  • veverka
    veverka |

    15. 10. 2010 12:01

    zkuste přidat plátek špeku nebo anglické slaniny. Maso je šťavnatější.

  • Tom
    Tom |

    10. 10. 2010 19:26

    diky v sobotu to dame tom und tom

  • petr oulicky
    petr oulicky |

    29. 5. 2009 18:39

    60 minut nesmysl s přípravou a v papiňáku možná!

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    3. 9. 2008 18:14

    Pán Patrick, ale keď sa vtáčky zalejú čo i len trochou vody alebo vývaru, tak sa neopekajú ale dusia. Ja ich najskôr prudko opečiem zo všetkých strán aby sa mäso zatiahlo, vyberiem, pridám cibuľu , posmažím, vrátim naspäť vtáčky ,podlejem a potom dusím do zmäknutia.

  • Marketa Kokoskova
    Marketa Kokoskova |

    3. 9. 2008 13:47

    vyborny recept mockrat dekuji za nej.pritel to jedl po prve tim ze je rakusak tak moc ceskou kuchyni nezana a tohle mu jiz dnes varim po druhe a nemuze si to vynachvalit tak jeste jenou DEKUJEME Marketa a Alex

  • Jana Pobjecka
    Jana Pobjecka |

    11. 7. 2008 15:34

    Chtela bych podekovat za tento recept.VYpada jednoduse a vse clovek pochopi.Prave je dusim v hrnci a voni mi presne jako od mamky,kdyz jsem jeste s ni bydlela .Tak jsem si zavzpominala jak ji kdysi voneli.Moc se na ne tesim.A doufam ze budou priteli chutnat az prijde z prace.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    16. 3. 2008 19:30

    Moje babička dělá ptáčky z kuřecího masa.. já ani jiné nejím a i pro babičku a dědu je to tak lehčí, dietnější. Nedává tam ani salám, ani vejce. To taky zejména kvůli mně :-D Ale okurek rozhodně, dá tomu zvláštní chuť. Jinak tam dává i mrkev a petržel, myslím. Vždy to jíme s rýží. Je to moc dobré jídlo. Napadlo mě, že by to nemuselo být špatné i se sýrem a třeba brokolicí, nebo špenátem... prostě tak nějak si zaexperimentovat. Ale to jsme zatím nezkoušeli, neboť takto by to zase nejedl můj přítel.

  • petra š
    petra š |

    15. 3. 2008 20:45

    Já do ptáčků dávám vždy domácí uzený špek a ještě ho přidávám do omáčky.Mohu opravdu vřele doporučit.Je pak opravdu vynikající.

  • Marie H.
    Marie H. |

    20. 2. 2008 17:09

    Patricku, mně je jedno, odkud recepty jsou, ale úplně stejně připravoval ptáčky tuto neděli Ivan Vodochodský v pořadu Rady ptáka Loskutáka. Inovace je to výborná ale bohužel ne Vaše.

  • Patrick Schmitt
    Patrick Schmitt |

    20. 2. 2008 13:17

    Osobně tam nedávám sterilovaný okurek a měkký salám, zato pikantní klobásku, opraženou slaninku a cibuli (eventuálně minimum kaparů). Když jsou plátky kýty dost velké, šikovně se zamotají a dají do středně velkého hrnce natěsno, není třeba je zamotat. Při tomto postupu ani tu na kostičky nakrajenou cibuli v hrnci a ptáčky nesmažim klasicky, nybrž vymažu kastrol máslem či sádlem, eventuálne posypu troškou mouky se solí a zaliju trochou vývaru a pak ptáčky nějakou dobu opékám. Potom kastról uzavřu a dusím až než je maso hotové. Vyndám ptáčky, šťávu vysmažím do tuku, přidám divoké koření, taky přidám trochu citrónové šťávy, zaliju vývarem, řádně provařím, výjmu koření, omáčku rozmixuju, přidám do ní opraženou angl. slaninku a ptáčky v ní prohřeju. Z části rodinný recept, z části moje inovace. ;-)

  • Václav Bušek
    Václav Bušek |

    13. 1. 2008 10:41

    Musím říci že i pro samotného chlapa je to naprostojednoduchá záležitost a navíc velice chutné . Jenom má zručnost je pořád zřejmě malá, neboť jsem vše i s uvařením rýže dělal 1 1/2 hodiny .Snad časem Vás milé kuchařky doženu .

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    3. 10. 2007 13:07

    Dělám ptáčky přesně stejně, jen ještě s cibulí osmahnu na kostičky nakrájený špek. A dělám v papíňáku, po podlití hrnec uzavřu a za půl hodinky je hotovo.

  • Janka
    Janka |

    2. 10. 2007 00:09

    Ptacky jsem delavala a docela uspesne. Jen nevim, jak je zvladnout za 60 minut. Normalne je totiz delam 2-3 hodiny.

  • Petr alias Feda
    Petr alias Feda |

    9. 9. 2007 18:54

    Zkuste do ptačku dat domaci vyuzeny spek a napiste mi co jste na to rikaly dobrou chut Feda

  • simona boumova
    simona boumova |

    22. 8. 2006 20:30

    dělala jsem je poprvé a myslím, že se mi povedly a byly i moc chutné.pro zjemnění a křehkost jsem je ještě asi na 2 hodiny dala do sojovky.-to mi poradila prodavačka v mase.

  • sweety
    sweety |

    22. 8. 2006 13:38

    Dělám je takřka stejně, ale ještě do náplně přidávám pláteček špeku. Nádherně to provoní. Mňam, asi se do nich brzy pustím.

  • Zlatka
    Zlatka |

    25. 3. 2006 18:57

    Rodina je má moc ráda, se smetanou i bez ní. Aspoň mužu kombinovat knedlíky i rýži. Je to prostě bomba a navíc mám doma masožravce, tak si dovedete představit co mám za práci v kuchyni

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 2. 2006 12:25

    Plním vtáčky špalíčkom slaniny, mrkvy, kyslej uhorky a osminkou vajíčka. Ale nech je to plnené čímkoľvek, vtáčky sú dobré.

  • Verunkaaa
    Verunkaaa |

    25. 2. 2006 21:24

    AHUJIK!!Mno tak tento recept je vybornej!!!znam i falesne ptacky!!sem vyucena kucharka a tak vim co je dobre!tak tioto jidlo je fakt dobryy!!! MNAM!!delala sem tio na zkousky a dostala sme za 1!!

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    5. 12. 2005 15:13

    Muj manzel neni moc na klasicka ceska jidla, ale po ptackach se jen olizoval. Jen jsem misto salamu pouzila anglickou slaninu. Priste zkusim tip se smetanou...

  • Jana Stulíková
    Jana Stulíková |

    14. 6. 2005 00:09

    A zkusili jste ptáčky na smetaně? To se tady u nás v Zpč. kraji hodně dělá.Prostě omáčku zalít sladkou smetanou s moukou k zahuštění. Doma by mi nikdo nejedl hnědé ptáčky.

  • Maida
    Maida |

    18. 5. 2005 18:36

    no, klasické ptáčky. Jinak je ani neumím.

  • Renata
    Renata |

    18. 5. 2005 15:17

    Od té doby, co jsem uvařila ptáčky podle tohoto receptu, je musím dělat minimálně jednou za 14 dní.Jsem víceméně nepoznamenána kuchařským uměním a tenhle recept mě vynesl až na kulinářský Olymp! Moc za něj děkuji!!!!

  • andrea
    andrea |

    17. 10. 2004 06:44

    Delala jsem je poprve podle tohoto receptu a musim rict ze byly vynikajici a to jsem antitalent na vareni vubec.super

  • bin
    bin |

    4. 10. 2004 13:52

    Jsem naprostý dement na vaření, ale podle tohoto receptu jsem zvládl ukmochtit ptáčky, že jsem se ještě několik dnů olizoval.Mňam.

  • hana Špunarová
    hana Špunarová |

    29. 7. 2004 17:36

    výborné