Španělský koláč se špenátem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymaštěné a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky, vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví do zlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji kydněte na těsto ve formě. Přikryjte směs větší plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevylezla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho posledním našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte dort do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Dort je hotov, jakmile je povrch zabarven do růžova.
2
Je to fakt rychlá a jednoduchá ňamina, ve Španělsku se to dělá hlavně o Velikonocích.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    12. 5. 2013 21:58

    Při přípravě jsem se trochu bála, je tam tolik surovin, že jsem si připadala jak pejsek s kočičkou, co pekli dort. Ve výsledku to bylo ale i přes prvotní rozpaky dobré, nicméně asi dávám přednost na suroviny a chutě jednodušší kuchyní, tady toho bylo fakt hrozně moc :)

  • Veronika Vaňková
    Veronika Vaňková |

    11. 6. 2007 17:48

    Tvaroh používám vaničkový. S krájením není žádný problém, vůbec se to nerozpadá. Dělám to do širší kulaté formy (celková výška i s těstem je cca 2cm), ale jde to udělat i jako štrůdl - je to jednodušší. Koláč je výborný teplý i studený.

  • Tereza -
    Tereza - |

    4. 6. 2007 13:42

    Tak tie dve kilá, ktoré som za posledné dva týždne, odkedy chodím peši do práce schudla, asi zase naberiem. Je tu všetko, čo milujem. Kto ma má na svedomí ???????????????????

  • Lenka
    Lenka |

    4. 6. 2007 13:12

    Nádivka bude určitě dobrá, ale u těchto koláčů pak bývá problém s porcováním (zvláště zatepla...)- proto bych se přikláněla k výrobě klasických pirohů (čtverec, přehnout na trojúhelník).

  • Airan
    Airan |

    4. 6. 2007 12:19

    Velice zajimava nadivka, rada vyzkousim. Jaky tvaroh do toho pouzivate? Tvaroh jsem jeste za horka nedelala, proto se radeji zeptam:-))

Poslední navštívené:

Abecední seznam: