• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Brokolice na španělský způsob
    Napište svůj komentář k receptu

    Brokolice na španělský způsob

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 37
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Brokolice na španělský způsob
    Brokolice na španělský způsob
    Brokolice na španělský způsob
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g brokolice
      • 500
        g brambory
      • 1
        ks cibule
      • 3
        ks rajčata
      • paprika - sladká
      • 3
        česnek
      • 1
        kelímek zakysaná smetana
      • sůl
      • olej
      • voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, zaprášíme sladkou paprikou. Přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory (pokud jsou nové, nemusí se ani loupat) a podlijeme trochou vody. Když jsou brambory poloměkké, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, pokrájená rajčata a na tenká kolečka nakrájený česnek. Lehce promícháme. Povaříme, až všechna zelenina změkne. Nakonec přidáme kysanou smetanu a osolíme.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

    Brokolice nebo květák na italský…

    Španělský koláč se špenátem

    Španělský koláč se špenátem

    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • PetaMaci | 30. 8. 2018 17:26

      Hodí se k tomu sušená šunka :-)

    • JRut | 19. 10. 2014 18:20

      Za vzhled 2.

    • Cardová
      Cardová | 30. 11. 2012 08:45

      Výborný!

    • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

      Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

    • tanadas | 27. 11. 2012 12:54

      Na taliri to bylo docela nevzhledne, ale chutnalo nam.

    • Suffran | 11. 7. 2011 13:19

      Výborné, já akorát namísto rajčat dávám houby - hlívu nebo žampiony. Není to tak kyselé.

    • cioccolatino
      cioccolatino | 2. 5. 2011 14:41

      Dneska to delam podruhe. Je to moc dobre. Rajcata jsem oloupala, pridala chilli a kokosove mleko. Minule byla jenom zeleninka. Dneska jsem pridala i kureci prsicka. Mnam <3

    • MartikK
      MartikK | 28. 3. 2011 13:56

      Opravdu moc dobré, ani jsem nesolila. Přidala jsem i kukuřici. Dávám za jedna.

    • JanaGrocholova | 12. 3. 2011 10:52

      Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Toto jídlo má ráda celá rodina.

    • Petra
      Petra | 29. 11. 2010 13:53

      Přidala jsem trochu šunky a místo smetany použila kokosové mléko a celá rodinka si pochutnala :-) :-) :-)

    • fabian
      fabian | 30. 10. 2010 14:46

      Nejsem zadny kuchar a jidlo bez masa pro me neni moc jidlo, tak tohle jsem zvladnul a bylo to jedle:)

    • Pilar
      Pilar | 28. 10. 2010 13:59

      Jsem spanelka,andalúsa a opravdu ve spanelske kuchyni je kysela smetana neznama.Urcite to chutna take se sladkou a eventuelne trochu zostrit peperonkou.Kdyz pouzijete olivovy olej (virgen extra) mate hned vice spanelske (stredozemni) chuti.¿ A co takhle zkusit misto smetany kokosove mleko ?

    • ilis ilis
      ilis ilis | 18. 2. 2009 13:25

      Zakysanou smetanu není problém si doma vyrobit.Do 250ml 33% smetany vymačkejte z 1/2 citronu šťávu,zamíchejte a během chvilky smetana zhoustne.Od smetany z obchodu téměř k nerozeznání...

    • Šárka Š
      Šárka Š | 18. 2. 2009 04:51

      Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Jen malou poznámku k názvu, tu zakysanou smetanu ve Španělsku nekoupíte...Zkusím ji nahradit jogurtem.

    • Lída K.
      Lída K. | 8. 3. 2008 13:32

      S chlebem a syrovou zeleninou chutná výborně, něco jako zeleninový chuláš:-) Solí ani dalším kořením jsem nešetřila. Brokolici je potřeba přidat spíš dřív, aby se brambory nakonec nerozvařily. A s vodou opatrně.

    • Myška
      Myška | 27. 2. 2008 18:46

      Mě to teda chutnalo moc. Vkládám do svých receptů...akorát jsem tam přidala šunku - to aby to jedl i můj chlap :-)

    • Mirka
      Mirka | 17. 2. 2008 12:30

      Zdravé a dobré! Mně osobně to moc chutnalo, ale nevím jak bych se tímto jídlem zavděčila chlapům doma. :-/

    • Marie
      Marie | 10. 1. 2008 12:01

      Skoda, ze ve Spanelsku neni k dostani kysana smetana...

    • Miloslava Odvářková
      Miloslava Odvářková | 8. 1. 2008 14:05

      Výborné! Z brokolice jsem zatím opakovala asi 4 jídla, což už mi nestačilo, tak jsem zkusila tohle, neboť recept vypadal slibně, a nezklamalo to! Super a díky!

    • Katka Sequensová
      Katka Sequensová | 4. 1. 2008 21:33

      Hang: Je pravda, že to co se píše v receptu a obrázek nějak nesouhlasí ;o) Ale obojí vypadá lákavě! Možná je na obrázku i sýr, ten by neměl chybět!!!!!!

    • Anonym
      Anonym | 24. 11. 2007 18:48

      come

    • Mata Jureková
      Mata Jureková | 24. 11. 2007 12:01

      Jednoduché a výborné.

    • Hang
      Hang | 21. 10. 2007 09:57

      super věc, i když jsem se nejdřív kombinace brokolice + rajčata bála... fakt ňamkózní :)

    • Jakub Hrib
      Jakub Hrib | 30. 9. 2007 19:51

      Můžu se autorů zeptat, k jakému jídlu je ta fotografie? Rozhodně to není jídlo z receptu. Na fotce je snad nějaká brokolice, šunka, kukuřice a pečené brambory...vypadá to lákavě a rádi bychom vyzkoušeli, pomožte...:((

    • Natka
      Natka | 16. 8. 2007 16:30

      Milé dámy a páne...měli byste si to po sobě pořádně pečíst...jak už recepty, tak komentáře k nim, tolik hrubek a gramatických chyb, to jen tak někdo neudělá... Šílené

    • Jana D
      Jana D | 12. 6. 2007 12:42

      Dobrý den, děkuji za výborný recept. Trochu jsem ho pozměnila zapečením v troubě, přidala jsem ještě navrch pár plátk sladšího tvrdého sýra (např.královský) a rajčata jsem vynechala a raději si z nich k té dobrůtce udělala salát:) Děkuji

    • Anonym
      Anonym | 23. 5. 2007 17:59

      Minulý týden jsem pekla v troubě - pokrájené napůl uvařené brambory + syrová rajčata + jen cca 2 minuty povařená brokolice, na drbono usekaný česnek, vše zalito bílý jogurtem ochuceným podravkou a bylinkami, a nakonec posypáno strouhaným sýrem v zapékací vymazané a vysypané misce odhadem 15-20 minut.

    • anemone
      anemone | 23. 5. 2007 16:08

      přidala jsem ještě chilli papričku a bylo to výborné, díky za tip

    • olga lisáková
      olga lisáková | 6. 1. 2007 12:46

      Tak nevím... Asi máme jiné chuťové preference, moc jsme si nepochutnali. Přidala jsem pepř a žampiony to dle mého taky nevytrhnou. Zato dětem překvapivě chutnalo. A to nejsme masožravci a bez masa se obejdeme. Ale co jednomu nechutná, může být pro druhého lahůdka. Proti receptu žádná výtka, je to jen otázka chutí.

    • Heduš
      Heduš | 23. 4. 2006 13:49

      Vynikající. Dle předchozích rad jsem přidala čerstvé žampiony a trošku podravky, pepře.

    • Anonym
      Anonym | 22. 2. 2006 11:46

      Ja by som to viac ochutila, pridala by som viac cesnaku a keďže je to na španielsky spôsob, tak aj trocha štipľavej papriky.

    • michal
      michal | 22. 2. 2006 10:00

      brokolici miluji ale toto bylo nijaké . poprvé jsem to zkusil se smetanou,napodruhe s ketchupem.

    • Marti
      Marti | 20. 2. 2006 19:10

      Na prvni pohled po uvareni to vubec nevypada lakave, ale jedle to je a i dost chutne. Jelikoz jsem tehotna, tak jsem si k tomu dala vajicko na tvrdo a moc jsem si pochutnala.

    • Hana Lajzova
      Hana Lajzova | 4. 2. 2006 16:17

      Tuto dobrůtku jsem si dnes vařila na oběd a velice jsem si pochutnala. Jen jsem zeleninu trošičku rozvařila, ale i tak to byla mňamka.Díky za jednoduchý a chutný recept.

    • Jana Burešová
      Jana Burešová | 2. 2. 2006 21:11

      Pro Magdinu: Pry pokud se z cesneku vyloupne ten klicek co je uprostred, nemel by byt tolik nadymavy. Vyzkousela jsem a zda se mi, ze funguje. Svagrova ma dvouletou holcicku a uz parkrat zkusili i jidlo s takto upravenym cesnekem a dobre. :-)Jinak recept dobry. :-)

    • evaf
      evaf | 24. 1. 2006 21:57

      Preju hezky den. Musim se pridat k oslavnym projevum.Myslim, ze pridani kecupu nebylo to prave.Prave smetana dal jidlu jemne nakyslou zajimavou chut. A burtgulasi se muj vytvor opravdu nepodobal. Uvazuji, ze priste pridam zampiony :-)

    • Jiri Antos
      Jiri Antos | 22. 1. 2006 14:54

      Spocatku to vypadalo hrozne, ale potom se to zlepsilo ... trosku jsem to upravil a misto smetany jsem tam dal ketchup, a docela se to da jist .... prirovnal bych to trosku k burtgulasu ... :-)

    • nastěnka z Brna
      nastěnka z Brna | 20. 12. 2005 12:40

      moc dobré. dokonce i můj drahý, který většinou tvrdí, že zelenina je pro něj toxická, si pochutnal. potom se divil, "to tam vážně nebylo maso? že jsem si ani nevšiml..." :-) Jen jsem ještě přidala trošku pepře, podravky a nakonec trochu jíšky, bylo to málo husté - asi jsem dala moc vody...

    • zdenka
      zdenka | 16. 12. 2005 14:08

      Já bych řekla mnoho povyku pro nic! Je to tu samá chvála, ale já i manžel jsme se shodli, že je to takové nijaké, nevýrazná chuť, prostě tomu něco chybí...

    • magdina
      magdina | 15. 11. 2005 08:50

      Večer jsem to uvařila na dnešek-jenjsem musela brokolici i brambory pokrájet na kousky protože to dnes na oběd budou mít naše dvojčata, která ještě nemají 2 roky. Taky jsem vynechala česnek. Tak uvidím až přijdu z práce co se dozvím od manžela-jestli jemu i dětem chutnalo. Mně to chutnalo a bylo to zas něco jiného.

    • Libi
      Libi | 13. 11. 2005 15:17

      Když jsem přidala smetanu trochu jsem se lekla toho jak to vypadá.... Ale chuťově fakt super!

    • Martina
      Martina | 7. 11. 2005 16:07

      Také jsem byla nejdříve skeptická a ze začátku to vypadalo jako nepříliš vábný "eintopf", ale jak se přidá smetana a jídlo získá hustší krémovou konzistenci, láká k ochutnání a chuťově je naprosto výborné!!! Určitě si brokolici takto zase brzy připravím :-)

    • Hanka
      Hanka | 21. 10. 2005 08:02

      Tak to byla opravdova dobrutka!!!!

    • Hanka Luk
      Hanka Luk | 25. 9. 2005 14:30

      moc povedené!

    • dave
      dave | 21. 9. 2005 18:45

      tak to je žraso,jako, že se počítám k masožroutum, tak tato chalka mě překvapila. vynikajícííííí. jen jednu poznámku. příště bych napsal kolik je trochu vody, páč jsem jí tam dal větší trochu a byla to spíš polívka. ale jinak super

    • dave
      dave | 20. 9. 2005 15:55

      dneska si to dam k večeři pak se uvidí

    • Hanka Bořilová
      Hanka Bořilová | 22. 7. 2005 06:01

      je to velice jedlá kombinace s květákem i pekně barevná

    • lenka zilkova
      lenka zilkova | 20. 7. 2005 16:21

      nechutnalo mi to.nevýrazbá chutˇ.nic extra.L

    • Martin + Jana D.
      Martin + Jana D. | 17. 7. 2005 13:39

      práve dojedáme a stále si len pochvalujeme :)

    • Alena
      Alena | 29. 6. 2005 08:09

      Tak je odzkoušeno, ale nebyla to brokolice, byl květák a vůbec to nevadí. Je to vynikající lehké a žravé. Příště zkusím s brokolicí i s květákem.... nňam

    • Hanka
      Hanka | 28. 6. 2005 13:17

      hmmmm je to opravdu dobrota - nejdřív jsem byla skeptická, kombinace rajčata a brokolice mi většinou moc nešmakuje, ale tohle je fakt žůžo ;o)

    • Lenka K.
      Lenka K. | 3. 6. 2005 20:11

      Tohle je opravdu mňamka! Je to recept mojí mamky a kdo má rád brokolici, přijde si na své:-)

    • Alik
      Alik | 3. 6. 2005 12:40

      Tak tohle mám ráda ňam

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Zelenina
    Pokrmy Ze zeleniny Oběd Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Česnek Cibule Olej Paprika - sladká Rajčata Sůl Voda Zakysaná smetana
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Hranolky

    Hranolky

    Česneková polévka III.

    Česneková polévka III.

    Nivoví šneci

    Nivoví šneci

    Jogurtové řízky

    Jogurtové řízky

    Hrnečková paštika

    Hrnečková paštika

    Domácí veka

    Domácí veka

    Vepřové maso s paprikou a rajčaty

    Vepřové maso s paprikou a rajčaty

    Chlebová pečeně

    Chlebová pečeně

    Špenátový salát s mozzarellou

    Špenátový salát s mozzarellou

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    45
    Míchaná zelenina po čínsku
    Míchaná zelenina po…
    42
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    36
    Kokosovo-karamelový zákusek
    Kokosovo-karamelový…
    30
    Cizrnová chuťovka
    Cizrnová chuťovka
    27
    Vánočka - třená
    Vánočka - třená

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
    Brokolice / květák v těstíčku s Nivou
    Brokolice alá brokolice
    Brokolice alá brokolice
    Brokolice na mozeček po našem
    Brokolice na mozeček po našem
    Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený
    Brokolice nebo květák na italský způsob…
    Brokolice opečená se slaninou
    Brokolice opečená se slaninou
    Brokolice pečená s česnekem a citronem
    Brokolice pečená s česnekem a citronem
    • Recepty.cz
    • Brokolice na španělský způsob
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí