Brokolice alá brokolice

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici uvaříme v osolené vodě, uvařenou, pokrájenou vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Na brokolici dáme na kolečka nakrájená rajčata. Zakysanou smetanou smícháme s mlékem(trošku na zředění), vajíčkem, kečupem, přidáme sůl, pepř, oříšek a nastrouhanou nivu či sýr. Touto směsí polijeme brokolici s rajčaty. Dáme zapéct asi na 35 min. na 175 °C.
2
Podáváme s brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rprenosilova
    rprenosilova |

    29. 5. 2013 20:25

    moc dobrý!

  • lucie
    lucie |

    28. 2. 2013 17:58

    misto smetany 2 procentni mliko, chedar syr. bez kecupu. plus k rajcatum papriku. tak to chutna nasim detem.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    16. 8. 2012 22:15

    Moc dobré, rajčata pachuť neměla, kečup mám domácí, tak neřeším nějakou záplavu chemie z kupovaných (viz předchozí diskuze), prostě fakt super jídlo.

  • Vašek
    Vašek |

    18. 3. 2012 16:25

    Recept není špatný, ale ta rajčata mi tam moc nesedla. Pečením získala takovou divnou pachuť... :-$

  • Ikkju
    Ikkju |

    10. 3. 2012 17:06

    Dobré to bylo. ALe tu cibuli jsem tam dávat neměl x)

  • Marta
    Marta |

    25. 8. 2011 19:01

    Musim priznat,ze nam taky velmi chutnalo.Jelikoz jsme to vse nesnedli,zbylo na veceri a to me chutnalo vice bez brambor,jen tak,opravdu skvely recept.

  • Jana
    Jana |

    21. 5. 2011 14:26

    Jednoduché, rychlé a výborné :)

  • Jorinda
    Jorinda |

    29. 1. 2011 16:13

    ýborné, doporučuji všem.

  • Ewabi
    Ewabi |

    21. 1. 2011 19:36

    jéje, tady je někdo parádně nerudný - když kritizuji, měla bych také umět kritiku snést a ne hned volit ostrá slova v odpověď, nemyslíte? ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    23. 11. 2010 11:25

    Mám hodně mlsný jazyk ale tohle je snad nejlepší jídlo z brokolice které jsem kdy ochutnala :-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    5. 12. 2009 14:15

    Vynikající, vynikající, vynikající. 1*

  • Miloslava Odvářková
    Miloslava Odvářková |

    11. 3. 2009 11:57

    Tak jsem si přečetla kkomentáře, kroutila hlavou, a dala jsem pro jistotu, abych si to s nikým nerozházela, kečup i protlak :-)) Bylo to opravdu velmi dobré,takže se radujte, přidávejte recepty a nemračte se na sebe!

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    23. 5. 2008 20:51

    Zdeňko, v pohodě, jde jen o to, že někdo má rád to a jiný zase tohle... Je běžné, že se tedy vynechá to, co člověk rád nemá a nebude zkoušet přesně dle receptu, když ví, že mu to nechutná nebo mu z toho třeba bývá i špatně - i takové problémy s některým druhem jídla někteří lidé mívají. Já například nivu moc nemusím, jen výjimečně a trošičku. A kečup to samé. Proto vím, že bych se těchto věcí rovnou vyvarovala, abych si jídlo nezkazila. Oproti tomu třeba brokolici, zakysanou smetanu a koření ráda mám.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    23. 5. 2008 20:08

    Ivo,omlouvám se,tato diskuze tady vznikla kvůli mému komentáři.Samozřejmě,že si může každý vynechat v receptu to,co nemá rád nebo nahradit cokoli čímkoli.Brala bych to,kdyby Sylva napsala,vyzkoušela jsem a příště vynechám to a to.Myslím,že smysl komentářů je vyzkoušet a ohodnotit nebo napsat k receptu svůj poznatek.Nevím,jestli někoho zajímá,co by paní X nebo pán Y v receptu vynechali.Sylvo,problém nemám žádný a ještě jednou se omlouvám.

  • Simona Hammerová
    Simona Hammerová |

    22. 5. 2008 15:00

    Už jste to někdo vyzkoušel úplně přesně podle mého receptu i s kečupem?Tak chutná to vůbec někomu....:-)

  • Iva Bednarova
    Iva Bednarova |

    21. 5. 2008 13:57

    Ja bych se nad tim ze nekdo chce neco z receptu vynechat nabo necim nahradit nepozastavovalaJa treba kecup na vareni nepouzivam vubec,pouze protlak, a treba veprove maso nahrazuji kurecim,a nikdo se nad tim nikdy nepozastvoval,tak nechapu proc to tu tak resite.Kazdyho vec jak co vari.I treba vegetaiani se koukaj na masove recepty s tim,ze to muze byt dobre ale to maso si nahri nejakou jeijich surovinou. ;-)A nebo si lide pri peceni cukrovi misto masla puziji jiny tuk,a strhla se kvuli tomu snad nekde nejaka valka?

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    20. 5. 2008 15:09

    Takový krásný recept ještě ho nikdo nevyzkoušel, ale již si ho "někdo" předem upravuje :-)

  • Chezzie S
    Chezzie S |

    19. 5. 2008 20:03

    Mila Sylvo, lehce me iritovala tvoje poznamka z 5.5. " Nejaky problem" ale kazdeho vec, jak si dany recept upravi - s tim max. souhlasim.... - a jen tak btw nikomu jsem orechy nenabizela - ani Jane ne :-))

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    13. 5. 2008 22:03

    jano, tomu věřte, že jsem tech ořechů v medu snědla opravdu hodně a dost často jsem je i potřebovala a sem tam mi i tu náladu spravily a když né tak jsem si alespoň mlaskla :-)))

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 5. 2008 20:11

    Koukám s úsměvem,že paní Korábová ráda mabízí ořechy s medem na nervy,mi už je Chezzie taky nabídla,asi s tím má dobré zkušenosti na vlastní kůži.

  • Simona Hammerová
    Simona Hammerová |

    13. 5. 2008 19:59

    To jsem nevěděla,co může způsobit moje výborná brokolička:-)No tak se nehádejte,kdo chce udělá brokolici podle mého receptu bez jediného vynechání,kdo ne už to nebude brokolice alá brokolice,ale jen brokolice:-)Hezký den a dobrou chuť

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    10. 5. 2008 09:07

    Chezzie S - jejda jejda, proč ta jedovatost- myslím, že není od věci k uvedeným receptům přidávat svoje připomínky a zkušenosti, než donekonečma opakovat a po xté uvádět základní recepty s minimálními změnami a jestli vaří babička nebo dědeček opravdu není tvoje věc, ořechy v medu- báječný mls na dobrou náladu

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    10. 5. 2008 00:03

    Chezzie S: nauč se číst! Já se do nikoho zde nenavážím, pouze konstatuji, že bych něco vynechala, jelikož by mi to tam vadilo. To Ti jako vadí??? Ale to je Tvůj problém! Pokud vím, každý má jiné chutě, každý si recepty může upravovat dle svého. Psala jsem, co bych vynechala a jinak, že to může být dobré! Tak příště koukej lépe číst, než budeš plodit svá moudra. Díky. PS: jistě, že vařím, no hlavně peču a recept zde nějaký mám... Hloupé Tvé podotknutí...

  • Chezzie S
    Chezzie S |

    9. 5. 2008 22:10

    zkousela jsem a moc nam vsem chutnalo... Sylvo, mozna bych se do autora (autorky) nenavazela... kazdy mame svoje chute, kazdemu chutna neco jineho.. ty tu nejaky recept (vlastni) mas - nebo vari pouze maminka a babicka???

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    6. 5. 2008 23:07

    Jano, to asi ne :-D Ale květák je docela stejně podobný, já mám ráda obojí :-) Holt by to byl ale květák a la květák :-D

  • Jana Kaboňová
    Jana Kaboňová |

    6. 5. 2008 22:44

    Já bych nevynechala nic,ale brokolici bych vyměnila za květák :-)).Ale to by asi nebyla brokolici alá brokolice,že ?!

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    5. 5. 2008 12:54

    Anebo klidně i plátky čerstvých rajčat. Zdeňko, já Ti to neberu. Já jen píšu, co bych vynechala. Nějaký problém?

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    5. 5. 2008 11:38

    Já bych nevynechala ani nivu ani kečup,protože do tohoto receptu prostě patří.Pokud by mi niva nebo kečup vadili,udělala bych si brokolici podle jiného receptu.

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    5. 5. 2008 09:15

    Souhlasím se Sylvou ohledně kečupu. Tenhle americký "šmejd" značně zaneřádil českou kuchyni. Pro intenzivnější rajčatovou chuť přece stačí kvalitní protlak.

  • Sylva Karešová
    Sylva Karešová |

    5. 5. 2008 01:03

    Nivu a kečup bych vynechala, ale jinak to může být dobré. Nějaký druh zapečené brokolice moje mamka i babička dělají. Já to mám také ráda.

Další doporučené recepty: