Španělská paella krok za krokem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 5
      stroužek česnek
    • 6
      ks kuřecí paličky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      ks paprika
    • 4
      ks olihně očištěné a kůže zbavené tuby
    • 400
      g rajčata loupaná
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • tymián čerstvý
    • 1,5
      ml kuřecí vývar
    • 500
      g rýže arborio
    • 2
      hrst cukrový hrášek
    • 3
      ks krevety celé
    • 10
      ks slávky
    • 2
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně osolte a opepřete. Maso zatáhněte.
2
Přidejte nakrájené šalotky, červené papriky a orestujte.
3
Olihně najemno nakrájejte a vmíchejte do pánve. Restujte, dokud olihně nepustí šťávu, asi 5 až 7 minut. Vmíchejte loupaná, nasekaná rajčata. Duste 4 minuty, rajčata se musí rozmělnit.
4
Zalijte bílým vínem, alkohol nechte odpařit. Přidejte snítku tymiánu. Promíchejte. Zalijte asi polovinou množství vývaru. Když se paella dělá na ohni, tekutiny se odpařují rychleji než na plotně.
5
Propláchnutou rýži nasypte na pánev jako Španělé do kříže, pak ji zamíchejte. Vařte 15 až 20 minut. Nemíchejte! Jen v případě potřeby přilijte vývar.
6
Do uvařené rýže přidejte hrášek a stáhněte ji z plotny. Přidejte mořské plody. Celé krevety, slávky zapíchněte. Přikryjte pokličkou, případně alobalem, a nechte asi 5 minut dojít. Rozkrojte citrony na měsíčky a zapíchejte je do paelly. Před podáváním si každý svůj kousek pokape citronem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: