Kubánský dort

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dortový piškot kakaový
    • 4
      ks banány
    • 1
      sklenice marmeláda ostřejší
    • 1
      kelímek pařížská šlehačka
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
2
Domácí příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa.Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    8. 7. 2013 16:54

    Vidíte, sádlo, to jsem ještě nezkoušela. Člověk se furt učí.http:

  • hanka
    hanka |

    13. 3. 2013 23:27

    čokoláda neměla odpovídající teplotu a byla přehřátá. Na to je dobrý test, rozehřátou čokoládu si trošičku nalijete na předloktí jako je to s umělou výživou pro mimča a tak poznáte správnou teplotu.

  • hanka
    hanka |

    13. 3. 2013 23:24

    dort se polévá bez formy a nejlépe na mřížce na kterou dort dáte a polejete pak rovnoměrně setřete čokoládu opatrně z vrchu

  • hanka
    hanka |

    13. 3. 2013 23:22

    ne to jsou dva kelímky je to pul litru ;-)

  • bartíšínek
    bartíšínek |

    21. 9. 2012 16:46

    Dělala jsem ho kamarádkám k 18 a s korpusem 1,2,3 (http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601) -> skvělý dort. Dělala jsem ho bez polevy, bála jsem se, že to zkazím, ale i tak byl super.

  • bartíšínek
    bartíšínek |

    21. 9. 2012 16:43

    2

  • tt
    tt |

    18. 9. 2012 15:29

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601

  • tt
    tt |

    18. 9. 2012 07:57

    0,5l smetany ke šlehání je jeden kelímek? 250g ?

  • Týna
    Týna |

    1. 3. 2012 20:44

    chtěla byh se zeptat, když dort poléváte z vrchu, máte jej ještě pořád ve formě na korpus ? Nebo vše už se "svlečeným" dortem?

  • fdig vqerriovng qcšřt
    fdig vqerriovng qcšřt |

    5. 9. 2011 13:53

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • Kuře
    Kuře |

    5. 7. 2011 19:11

    http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601 ;-)

  • Lenka
    Lenka |

    11. 5. 2011 21:31

    Hledala jsem recept na domácí korpus,ale pod názvem 1,2,3-nejlepší dort,jsem jej nenašla.Nemůžete mi někdo poradit?

  • Bára Lomová
    Bára Lomová |

    10. 5. 2011 14:30

    spíš ste ji špatně vyšlehala...nebo byla poleva příliš horká, bylo jí mnoho..těžko soudit.

  • Lucka
    Lucka |

    30. 4. 2011 09:16

    Hm.Dort se vedl až do té chvíle než přišla na řadu poleva. Dort se šlehačkou byl v lednici přes půl hodiny a šlehačka se po polití rozplizla jako tající sníh. Takže byl dort málo vychlazený? :-\

  • Marta Petrovcová
    Marta Petrovcová |

    23. 4. 2010 14:23

    S tou polevou bych strach neměla. Dejte dort vychladit důkladně do ledničky a pak polijte vlažnou čokoládou. Šlehačka se nerozteče, ani krém.

  • Michaela Ramirez
    Michaela Ramirez |

    1. 2. 2008 11:08

    tenhle dort je opravdu moc dobry a jednoduchy.

  • Jana B.
    Jana B. |

    14. 9. 2007 11:19

    Dobrý den, mam dotaz, chci tento dort upéci rodičům k výročí, ale chtěla bych na něj nakonec postavit marcipánové postavičky nevěsty a ženicha, myslíte, že je dort udrží?? děkuji předem za odpověď.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    1. 6. 2007 10:28

    tak jsem o víkendu upekla. Dělala jsem k němu ten piškot - 1,2,3 nebo jak to je, jenže se mi jeden žloutek protrhl o skořápku a spadnul mi přímo do bílků, přestože jsem se ho snažila všechen vyndat, stejně mi tam malinké kousky zůstaly a bílek se mi nevyšlehal do tuha. Bylo mí líto šesti vajec, tak jsem dílo dokončila a přidala ještě trochu mouky. Je fakž, že piškot byl asi tvrdčí než by měl normálně být, ale i tak byl tento dort výborný :o) Příště si musím dát pozor s oddělováním vajec. Ještě mě napadlo dát na banány jednu tu šlehačku hnědou-pařížskou a na ní pak druhou jen čistě bílou a na to tu čokoládu. Měla jsem obavy, že mi ta šlehačka poteče, když na ní naliju tu vlažnou čokoládu, ale povedlo se to a hlavně s tím sádlem byla poleva krásně lesklá a při krájení se nelámala - fakt super !

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    18. 5. 2007 08:44

    Jarka, tak jo, vyzkouším to, jak píšete, děkuju.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    17. 5. 2007 17:45

    Katko, ale já takhle polévám moučníky už řadu let a v pohodě. Musíte vystihnout ten správný okamžik, kdy je čokoláda ještě tekutá, ale už není teplá. A když bude krém vychlazený, půjde to dobře, uvidíte. Udělejte si polevu řidší - více tuku, dejte do ní sádlo, bude tuhnout pomaleji a budete ji moci déle roztírat. Roztírejte lehce, aby se nesmíchal krém s polevou. A drobné nerovnosti a nesrovnalosti zaniknou, až moučník nakrájíte :-))

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    17. 5. 2007 15:43

    Jarka: no nevim nevim, jestli to vydrží i když to bude vlažný...., pak zase zhoustne ta čokoláda a bude se to špatně roztírat - udělají se hrudky...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    17. 5. 2007 13:30

    Katko, polevu lijte vlažnou. Pak se Vám ani žádný krém ani šlehačka pod tím nerozteče.

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    17. 5. 2007 11:34

    Mám takový dotaz: co se stane s tou šlehačkou, když na ní naliju teplou čokoládu? To se přece musí roztéct? Nebo jak to děláte vy?

  • Adél
    Adél |

    19. 3. 2007 21:00

    jsem moc ráda, že vám chutnalo, dámy:-)

  • Lada Kratochvílová
    Lada Kratochvílová |

    19. 3. 2007 19:07

    vynikající !!!! Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření a jedné tyčinky ledových kaštanů.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    12. 3. 2007 07:38

    Vyzkoušeno, snězeno - byl výborný. Dělala jsem korpus netradičně z hrubé mouky a byl dost suchý. Je sice pravda, že trochu zvláčněl, když se potřel meruňkovým džemem a a na něj přišly ty ostatní dobroty, ale příště udělám z polohrubé mouky. Dávám 1!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2007 15:32

    A recept na korpus je pod názvem "1,2,3 -nejlepší dort", tak podle toho dělám dorty poslední dobou.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2007 15:22

    Katko, právě to sádlo krásně polevu spojí, ona krásně ztuhne a když se potom krájí, není tak tvrdá a vůbec se neláme. Stojí za to koupit sádlo, když je doma nemáte. Navíc se krásně leskne !!!

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    7. 3. 2007 13:21

    A máte někdo recept na ten kakový korpus? Radši si ho upeču doma, ty kupované mi nechutnají. Jano z VM, musí to být přímo vepřové sádlo, nebo to může být i Ceres, Iva, nebo nějaký takový tuk?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2007 11:49

    Kday uděláte polevu z čokolády na vaření a sádla, nikdy se Vám nestane, že poleva popraská. Mám s tím dobré zkušenosti.

  • Jaňule H.
    Jaňule H. |

    7. 3. 2007 10:41

    mockrát děkuju za rady...Příště uvidíme :-)))

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    7. 3. 2007 10:33

    Jaňule - spíš než "teplé" bych napsala "vařící" či "horké". Když se tam nůž trochu zahřeje, vjede do polevy jako co másla... A před dalším říznutím opět do té horké vody.....

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    7. 3. 2007 09:47

    Jaňule, zkuste před krájením namočit nůž do teplé vody

  • Jaňule H.
    Jaňule H. |

    7. 3. 2007 09:05

    nechápu, jak může někdo umět rozkrájet cokoli z čokoládovou polevou tak krásně jak je to na obrázku. Mně se vždycky poleva rozláme...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    7. 3. 2007 08:27

    Určitě dám vědět , ale předem vím, že to bude výborné !! On totiž "chlapec" může všechno, kde jsou banány.

  • Adél
    Adél |

    6. 3. 2007 17:38

    Paní Jano, dejte potom vědět. Přeju, a't se povede:-)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 3. 2007 11:09

    Těším se, že vyzkouším o víkendu synovi Tomovi k svátku.

  • Jarka
    Jarka |

    5. 3. 2007 15:19

    Děkuji za výborný recept.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 2. 2007 11:39

    je to moc jednoduché a výborné

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    24. 2. 2007 12:51

    znám,jednoduché zato moc dobré....