Pesto z medvědího česneku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • piniové oříšky (nejsou nutné)
    • mořská sůl
    • extra panenský olivový olej
    • medvědí česnek listy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky.

RADA: Jarní bylinka: zkuste medvědí česnek

2
Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli. Použijte buď výkonný mixér nebo food processor, který listy medvědího česneku rozseká.
3
Výsledkem je skvělé pesto, kterým naplňte sklenici, uzavřete a skladujte v lednici nebo ve sklepě. Vydrží minimálně 14 dní.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Mastíková
    Eva Mastíková |

    7. 4. 2018 10:15

    Dělala jsem pouze z mědvědího česneku a kvalitního oleje a 1 sklenička na - zkoušku vydržela v lednici od jara 2016 do Velikonoc 2018 beze změny chuti a vůně.

 
 

Další doporučené recepty: