Dukátové buchtičky s krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobte do trochu vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Polovinu másla vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Postupně jeden po druhém přidejte žloutky (musí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí!) a nakonec i celá vejce. Do hladké hmoty přidejte trochu citronové kůry, sůl a rozinky. Začněte zapracovávat mouku střídavě s kváskem a zbylým vlažným mlékem. Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zbytek másla rozpusťte a trochu vymažte pekáčkem. Těsto propracujte na pomoučněné pracovní ploše a rukama vytvarujte asi 1 cm silnou placku. Rádýlkem rozdělte na kousky, které v dlaní vždy ještě jednou promněte, namočte do másla a urovnejte do pekáče. Buchtičky by na sebe měly být namačkané. Pečte asi 30 minut dozlatova a podávejte s vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.