Dukátové buchtičky s krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 250
      g máslo měkké
    • 500
      ml mléko plnotučné
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 4
      ks žloutky
    • 2
      ks vejce
    • citronová kůra
    • sůl
    • rozinky
    • 700
      g špaldová mouka + na podsypání
    • 1
      miska vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Droždí rozdrobte do trochu vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Polovinu másla vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Postupně jeden po druhém přidejte žloutky (musí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí!) a nakonec i celá vejce. Do hladké hmoty přidejte trochu citronové kůry, sůl a rozinky. Začněte zapracovávat mouku střídavě s kváskem a zbylým vlažným mlékem. Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zbytek másla rozpusťte a trochu vymažte pekáčkem. Těsto propracujte na pomoučněné pracovní ploše a rukama vytvarujte asi 1 cm silnou placku. Rádýlkem rozdělte na kousky, které v dlaní vždy ještě jednou promněte, namočte do másla a urovnejte do pekáče. Buchtičky by na sebe měly být namačkané. Pečte asi 30 minut dozlatova a podávejte s vanilkovým krémem.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: