• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kaldoun
    Napište svůj komentář k receptu

    Kaldoun

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.9
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kaldoun
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • drůbky husí, kachní nebo králičí
      • drůbeží maso (kousky, mohou být i kosti)
      • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
      • petržel
      • cibule
      • majoránka
      • česnek
      • sůl
      • pepř mletý
      • polévkové koření
    • Jíška
      • sádlo
      • hrubá mouka
    • Zavářka
      • játrové knedlíčky
      • flíčky

    Postup přípravy receptu

    1
    Drůbky a maso dáme vařit, osolíme a opepříme, vaříme velmi pomalu. Když je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a cibuli. Opět chvíli vaříme.
    2
    Uvařenou polévku scedíme (maso ani zeleninu nevyhazujeme). Do vývaru vložíme jíšku, po zavaření játrové knedlíčky a naposledy fleky (doma dělané nemají chybu).
    3
    Poté, co se polévka přestane vařit, ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a polévkovým kořením. Dochutíme podle chuti solí a pepřem.
    4
    Odložené maso nakrájíme na kousky a zeleninu nastrouháme nahrubo. Vložíme do polévky při podávání.
    5
    Kdo nemá rád v polévce maso nebo zeleninu dávat si nemusí. Polévka je výborná i druhý den.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuřecí kaldoun - polévka

    Kuřecí kaldoun - polévka

    Králičí jíšková polévka - kaldoun

    Králičí jíšková polévka - kaldoun

    Kaldoun s játrovými knedlíčky

    Kaldoun s játrovými knedlíčky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • michal m.
      michal m. | 8. 9. 2012 19:01

      ano, výborná polevka,čas od času ji vařim v restauraci kde pracuji a zakazníci vracejí vylízané talíře,ja jen zeleninu nestruham,ale mixuji,všem přeji dobrou chut. <:-)

    • Mila Tischer | 15. 5. 2012 17:57

      Tuhle polivku mi kdysi udelala kamoska. Strasne mi chutnala, dala mi recept, dodnes jsem ji za tenhle recept vdecna, protoze tuhle polivku mame strasne radi, varime jen z kachnich nebo husich drubku i s muskatovym oriskem, ten tomu dava opravdu nenahraditelny smrnc. Touhle polivkou jsem si i ziskala nemeckou tchyni, ktera i kdyz vyborne vari a zna rakouskou a bavorskou kuchyni, tuhle polivku neznala, a taky ji strasne chutnala, takze ted tvrdi, ze ceska kuchyne je jedinecna!

    • Habka | 21. 10. 2010 18:04

      Je to dobrota.

    • recepty73
      recepty73 | 17. 10. 2010 16:43

      1*

    • Handula Lehovcová
      Handula Lehovcová | 7. 5. 2010 17:02

      Jde to z jakékoli drůbeže, vaří se skelety, maso, kdo má rád tučnější dává maso i s kůží. Česnek a majoránka polévce dávají specifickou chuť, polévkové koření zase není tak nutné. Je to výborná polévka a chutná nejlépe druhý den, ale to užjí moc nezbude.

    • Pája S
      Pája S | 9. 4. 2010 20:01

      Dani,jasně že šlo.Použij jakýkoli vývar a drůbky.Podle toho se změní chuť polévky.Já dělávám kaldon,jak říkáme u nás ,bez česneku a majoránky,zato dávám muškátový květ (opatrně)a pepř a sůl.Změna chuti podle duhu drůbků je znát,ale je skvělá vždy.Pokud dáváš ochucovadla jako je masox a magi ,tak ta chuť není až tolik zásadní.Je pořád stejná.Raději dej libeček.;-)

    • Daniella O.
      Daniella O. | 8. 4. 2010 20:37

      Nikdy jsem tuto polevku nejedla, proto se ptam, z kruty by to neslo? Jak moc zmeni chut vyvar z kralika nebo husy?

    • recepty 73
      recepty 73 | 5. 4. 2010 19:10

      U nás říkáme polévce kaldón-asi špatně :-),ale na chuti to neubere :-).Maso nedávám,jen játrové kuličky a je to nejoblíbenější polévka nás všech.Na velikonočním stole proto nechyběla.Posílám jedničku s * a foto.Jiří

    • Hana Srnová
      Hana Srnová | 31. 12. 2007 10:23

      Děkuji za připomenutí receptu, kaldoun vařívala prababička. Výborná polévka, kombinace domácích magronek a játrových knedlíčků nemá chybu. Dávám za 1.

    • Eda
      Eda | 17. 12. 2007 12:18

      Vážení příznivci kaldounu,opět nastává naše chvíle výroby a pojídání pochoutky jménem kaldoun.Dobrou chuť!

    • Anonym
      Anonym | 9. 11. 2007 17:07

      Jak jsem se dověděl od své matky které je 87 let,tak prý se tako polévka vařila hlavně oblasti Všetat.Eduard

    • Hanka
      Hanka | 12. 12. 2006 23:02

      Těm těstovinovým trubičkám babička říkávala magronky a byly to vlastně flíčky ohýbané přes vařečku, já si to zjednodušuji a dávám jen ty flíčky.

    • Eduard
      Eduard | 12. 12. 2006 18:02

      Tato polévka je u nás pouze na Štědrý den tady sváteční - s játrovými knedlíčky a domácí nudle se nakrájí na čtverečky a přes struhadlo se vytvoří trubičky.Váří se velký hrnec protože všem chutná i další dny.I u nás patří do rodiné tradice .

    • kristina Roubalová
      kristina Roubalová | 12. 12. 2006 10:14

      kaldou je oblébené jídlo v naší rodině tradované od prababičky, takže z předminulého století. Jíme ho coby hlavní jídlo, do kterého je ještě přidá muškátový oříšek, uvaří květák a hlavně spousta strouhankových kulatých knedlíčků-(strouhanka, vejce a mléko). Chutná již 4. generaci.

    • Hanka
      Hanka | 4. 12. 2006 20:38

      Mám tento recept od své babičky a ta zase od své, dědí se u nás z generace na generaci. Tato polévka je u nás jako sváteční a proto se připravuje právě o vánocích.

    • František Pazdera
      František Pazdera | 4. 12. 2006 16:19

      ano, výborná polévka, lze připravit i jako omáčku s kousky drůbků a zelenou petrželkou, stačí víc zahustit. ¨Také u nás byla jasná varianta s muškátovým oříškem.

    • Lucie
      Lucie | 4. 12. 2006 15:58

      Kaldoun je v naší rodině velmi oblíbená polévka, vždy jsme ho ale dělali buď ze slepice nebo z domácích holoubat. Nepoužíváme ovšem játrové knedlčky, ale domácí nudle, nedáváme česnek ani majoránku, ale muškátový oříšek, ten dodává bílým polévkám nádhernou vůni i chuť.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky
    Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží maso Drůbky Flíčky Hrubá mouka Játrové knedlíčky Kořenová zelenina Majoránka Pepř mletý Petržel Polévkové koření Sádlo Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohové knedlíky

    Tvarohové knedlíky

    Brokolicová polévka II.

    Brokolicová polévka II.

    Tartiflette - pochoutka ze Savojska

    Tartiflette - pochoutka ze Savojska

    Grahamové rohlíky

    Grahamové rohlíky

    Jednoduchý jablkový koláč

    Jednoduchý jablkový koláč

    Salámové špízy

    Salámové špízy

    Makové koláčky

    Makové koláčky

    Bramborový knedlík podle norem

    Bramborový knedlík podle norem

    Podmáslový chléb

    Podmáslový chléb

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    42
    Palačinky
    Palačinky
    42
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    42
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    37
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    28
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Kněžka Lilia Khousnoutdinová: Rituál na Valentýna, který upevní magii vztahu

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Další doporučené recepty:

    Kakaový korpus / bábovka z remosky
    Kakaový korpus / bábovka z remosky
    Kakaový ovocný chlebíček
    Kakaový ovocný chlebíček
    Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
    Kakaový pudinkový krém s dušenými jablky
    Kaldoun s játrovými knedlíčky
    Kaldoun s játrovými knedlíčky
    Kalifornské ořechové muffinky
    Kalifornské ořechové muffinky
    Kalifornský salát
    Kalifornský salát
    • Recepty.cz
    • Kaldoun
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí