Kakaový korpus / bábovka z remosky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce kakao dle barvy těsta 2 -
    • 100
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      ml mléko
    • 230
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
  • Dále dle chuti do bábovky
    • čokoláda nasekaná
    • ořechy nasekané
    • poleva
    • kokos

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka zapracujeme do těsta i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do pečícím vyložené nebo máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky o průměru cca 30 cm, zaklopíme zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí, pak necháme chvilku zchladnout a vyklopíme. Po vyklopení korpus necháme zcela zchladnout, prokrojíme, mažeme a zdobíme dle chuti a fantazie krémy, šlehačkou, ovocem, pařížskou šlehačkou...
2
Pokud máme do remosky dutý střed na přípravu bábovek, můžeme si upéct i tu (postup je stejný), kdy těsto můžeme maličko přisladit nebo do něj přidat nasekanou čokoládu, případně i nasekané ořechy, mandle... a po upečení, po vychladnutí, posypat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou, kokosem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: