Houbové rizoto se sýrem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g čerstvé houby nebo mražené, cca
    • 1
      ks cibule větší
    • olej
    • 400
      g rýže cca
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný 2 -
    • 1
      l zeleninový vývar nebo z kostky (může být i houbový) , cca
    • 40
      g parmazán nebo jiný výraznější sýr + na posyp (není nutné)
    • tymián čerstvý nebo sušený, dle chuti
    • 40
      g máslo + rozpuštěné na polití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu s troškou oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přidáme propláchnutou a okapanou rýži, kterou také krátce osmažíme. Přidáme očištěné pokrájené houby (hříbky, žampiony...), česnek, tymián a smažíme ještě asi 5 minut za častého míchání.
2
Pak přilijeme vařící vývar (asi 3/4 litru) a vaříme. Až se všechna tekutina vstřebá, přilijeme další část vývaru a dovaříme takto rýži doměkka, cca 18 minut.
3
Rizoto odstavíme, přidáme 40 gramů změklého másla a strouhaný sýr, vše promícháme a sýr s máslem necháme rozpustit.
4
Podáváme ihned. Můžeme přelít rozpuštěným máslem a posypat sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Rada Mlynarova
    Rada Mlynarova |

    13. 1. 2017 23:37

    Vyborne, dekuji.

  • andilek
    andilek |

    15. 1. 2016 12:58

    skvely obed, velka pochvala <3 <3 <3 :-*

  • Api
    Api |

    26. 10. 2015 09:19

    Geniální!

  • Jirka
    Jirka |

    1. 10. 2014 15:42

    Výborný recept, jako hřiby jsem použil kuřátka, opravdu lahoda :)

  • Květa Mátlová
    Květa Mátlová |

    10. 7. 2014 10:49

    Výborné a snadné jídlo, kterým nepohrdl ani můj fasfoodový synek a manžel, tak ten se jen oblizoval. Mockrát děkuji za recept.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: