Houbové roštěnky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g roštěná cca 600 -
    • 2
      ks cibule velké (nebo tři střední)
    • 50
      g uzený špek
    • olej nebo sádlo
    • 1
      miska čerstvé houby nebo mražené (nebo sušené - větší hrst, předem namočené)
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 3
      stroužek česnek cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar
    • jíška nebo hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po stranách nakrojili, aby se tepelnou úpravou nezkroutily. Po osmažení roštěnek přidáme nasekaný česnek a bylinky, promícháme a necháme rozvonět. Maso zalijeme vývarem, tolik aby byly roštěnky potopené, přidáme pokrájené houby a dusíme do změknutí za občasného promíchání a podlití. Po změknutí masa roštěnky vyjmeme, omáčku doplníme do požadovaného množství (celkově cca 700 ml) vývarem, vyndáme větvičky z bylinek, dochutíme solí a pepřem dle chuti, zahustíme domácí jíškou z másla a hladké mouky nebo troškou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, necháme provařit, roštěnky vrátíme zpět do omáčky prohřát a podáváme.
2
Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, noky, rýží či bramborem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: