Houbové rizoto po provensálsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 330
      g rýže
    • 1
      lžíce rostlinný tuk
    • 250
      g houby
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • provensálské koření špetka
    • ředkvička na ozdobení
    • červená paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené žampiony na něm orestujeme. Omytý pórek očistíme, odkrojíme povadlou část listů a nakrájíme na kolečka. Pórek přidáme k orestovaným houbám a ještě chvíli dusíme
2
. Do uvařené rýže pak opatrně zamícháme houby s pórkem, špetku pepře a provensálkého koření, podle chuti osolit. Papriku očistit a omýt, pokrájet na tenké proužky. Rýžovou směs dáme na talíř a ozdobíme zeleninou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    11. 11. 2011 11:45

    Řekl kdo? :-D

  • Kuře
    Kuře |

    20. 10. 2011 10:20

    Houby nejsou pro děti vhodné

  • Eva1
    Eva1 |

    23. 5. 2011 22:17

    Jednoduché, rychlé a dobré. :-P Foto přikládám.