Sirup z rýmovníku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 20
      ks rýmovník listy - 30 lístků
    • 2
      ks citron limetku nebo pomeranč
    • voda dle potřeby
    • 1
      kg cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Den před plánovaným vařením sirupu si připravte odvar. Lístky rýmovníku nemyjte a spolu s očištěnými plátky citrónu ( limety či pomeranče) dejte do hrnce a přelijte dostatečným množstvím horké vody, vše musí být ponořené. Nechejte vylouhovat přes noc pod pokličkou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Druhý den sceďte přes sítko a přiveďte odvar k varu, poté ztlumte plamen a pomalu přisypte cukr. Za občasného míchání vaříme a hlídáme konzistenci sirupu. Konzistenci zkoušíme tak, že pomocí lžičky vezmeme malé množství sirupu a kápneme jej na čistý talíř, pokud kapička drží tvar, je sirup již hotový.
3
Ještě teplý jej nalijeme do skleniček a otočíme je dnem vzhůru. Hotový sirup po zchladnutí ještě zhoustne. Uchováváme jej na chladném místě.

RADA: Praktické rady do kuchyně, které vám ušetří čas!

4
Sirup můžete skladovat v ledničce zhruba měsíc. Před podáváním vždy zkontrolujte zda se v něm netvoří plíseň.
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Rýmovník listy Voda

Komentáře k receptu

  • Lupavlikova@seznam.cz
    Lupavlikova@seznam.cz |

    4. 3. 2019 09:29

    Dobrý den, zajímalo by mě, jak dlouho sirup v ledničce vydrží?