Sirup ze smrkových výhonků

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • smrkové mladé výhonky
    • třtinový cukr
    • citron chemicky neošetřený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Natrhané výhonky důkladně opláchněte studenou vodou a papírovou kuchyňskou utěrkou je jemně osušte.
2
Zavařovací sklenici dobře vymyjte horkou vodou a nechte oschnout. Těsně před tím, než ji začnete plnit, ji ještě můžete vypláchnout trochou čistého alkoholu, nejlepší je například vodka, která není nijak aromatická. Pak můžete začít vrstvit. Na dno naskládejte první vrstvu výhonků do výšky asi pěti centimetrů a důkladně je upěchujte.

RADA: Zkuste zdravý rakytníkový sirup

3
Zasypte přibližně centimetrovou vrstvou cukru, na kterou položte dvě kolečka citronu i s kůrou. Na cukr dejte další pěticentimetrovou vrstvu výhonků a s vrstvením pokračujte, dokud nezaplníte celou sklenici. Poslední vrstvou by měl být cukr. Dosypávat ho můžete i v průběhu louhování.
4
Hrdlo naplněné sklenice zakryjte celofánem a důkladně zagumičkujte. Zavařovačku postavte někam na slunné místo, nejlépe na okenní parapet, a obsah nechte dva až tři týdny louhovat, dokud se vám uvnitř nevytvoří hustá tmavá šťáva. Doba louhování závisí na slunci a teplotě, při chladnějších tmavých podmínkách se může protáhnout.

RADA: Bezinkový sirup krok za krokem

5
Hotový sirup přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a slijte do lahví. Skladujte nejlépe v lednici.
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Smrkové mladé výhonky Třtinový cukr

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: