Šeříkový sirup

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek jedlé květy šeříku
    • 1
      hrnek třtinový cukr
    • 1
      hrnek voda
    • 0,5
      ks citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mladé květy šeříku očistěte od hmyzu buď tak, že je vyklepete nebo necháte chvíli ležet na kuchyňské lince. Květy by se neměly oplachovat. Potom kvítky otrhejte.

RADA: Jak na pampeliškový sirup

2
Cukr rozpusťte ve vodě v hrnci a přiveďte k varu.
3
Přidejte otrhané květy šeříku a nechte 10–15 minut pozvolna probublávat.

RADA: Zkuste také bezinkový sirup

4
Sirup přeceďte, ještě horký nalijte do čisté a suché láhve, nechte vystydnout a skladujte v lednici.
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Jedlé květy Třtinový cukr Voda

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: