• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Cuketové matesy II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Cuketové matesy II.

    autor: Věra z DC
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 13
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cuketové matesy II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg cuketa
      • 200
        g cibule
      • 1
        dl ocet
      • 1
        lžíce sůl
      • 0,50
        dl rostlinný olej
      • 1
        lžíce cukr
      • 2
        pepř mletý
      • 3
        bobkový list
      • 0,50
        ks pepř celý
      • 0,50
        ks nové koření

    Postup přípravy receptu

    1
    Oloupanou, vydlabanou cuketu nakrájíme na velikost "bramborových hranolků".
    2
    Cibuli na jemné půlměsíčky, dáme do mísy, promícháme se lžící soli a necháme asi 4 hodiny zaležet.
    3
    Poté přidáme cukr, pepř, koření, ocet a olej a vše promícháme.
    4
    Můžem ihned podávat, nebo nechat v lednici, kde vydrží i měsíc. Můžeme též zavařit (30 min. při 85 °C).
    5
    Poznámka: kdo ochutná, bude dělat cukety na tento způsob již každý rok, jsou vynikající. Tato dávka je asi na 4 sklenice / 3 dcl.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cuketové placky II.

    Cuketové placky II.

    Matesy v jogurtovém nálevu

    Matesy v jogurtovém nálevu

    Cuketové soudečky

    Cuketové soudečky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Milan
      Milan | 12. 11. 2014 21:20

      Super. Teď jsem to naložil a už bych to hned i sežral! Výborně trefená chuť, dobrá kombinace koření octa i cukru. Díky moc za recept, už se těším na zítra, až se na to vrhnu! :-)

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 2. 10. 2008 10:26

      Těší mě, že chutná :-)))

    • Iveta Odvárková
      Iveta Odvárková | 2. 10. 2008 08:38

      Zkusila jsem a chutná nám to. Kolegyně v práci ochutnaly a hned chtěly recept. Autorce Věrce děkuji.

    • Zdeňka Svačinová
      Zdeňka Svačinová | 8. 9. 2008 20:56

      Jani,cuketa pustí tolik vody,že tekutiny bude dostatek.Mám to odzkoušeno.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 7. 9. 2008 13:57

      Vidím dobře?Deci octa,0,5 dcl oleje?Kilo cukety a píšete,že se to dá i zavařit.To bych moc ráda,ale není té tekutiny,ikdyž vím,že cuketa si své pustí,nějak málo na 4 sklenice 3 dcl?O žádné vodě tady není zmínka,tak,čím to zalliju?

    • Petule B.
      Petule B. | 6. 9. 2008 15:49

      Nechala jsem se zlákat komentáři, včera naložila poloviční várku a dnes ochutnávala. Není to vůbec špatné, ale žádný kulinářský zázrak se nekonal, ale to jen dle mojí chuti, proto rozhodně nehodnotím. Nicméně zajímavé využití cukety to určitě je.

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 6. 9. 2008 10:19

      tak jsem dělala včera z celé dávky,už se tam povaluje na dně mísy jen pár kousků a musím přiznat,že jsem to zdlábla skoro sama,moc mi to chutná...ocet a olej jsem dávala od oka a vůbec to nevadilo,dala jsem zbytky oschlých cuket,co už niko nechtěl a je to úžasné,asi si budu muset nějaké cukety koupt,všechny darované už jsou sež...

    • Ňulinka -
      Ňulinka - | 3. 9. 2008 15:08

      Musím taky pochválit.Sice jak jsem poprvé ochutnala,tak jsem se nějak zarazila,vůbec mě to neoslovilo.Říkala jsem si:Tak,cuketa v ...,ale jak se druhý den zaležela,tak teď pořád chodím ujídat.Dnes jsem matesy dala jako salát k pangáskovi a bramborám...i manžel chválil.Takže 1.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 2. 9. 2008 05:19

      Tak Jani,udělala jsem i z okurek,ale cukíny jsou lepší.Nám tento nálev doopravdy chutná,takže moc děkuji za recept:o)

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 1. 9. 2008 19:37

      Oldo, nechejte to odležet a klidně zapněte fantazii, meze se nekladou, dá se různě dochutit, nakonec z toho můžete mít salát - jako okurkový, mě to tak po 3 dnech chutnalo, ale doladila jsem si podle svého. A příště zkuste cokoliv z maličkého materiálku a po ochutnání uvidíte, řekl .......,já to také vždy vyzkouším a potom jedu naplno. A copak na špeku nebylo dobře ? Ahoj

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 1. 9. 2008 19:17

      Ve skoku na špek jsem kanón, tolik kladných komentářů! Nejsem troškař, v poledne jsem začal s 1kg. Teď tu sedíme nad plnou mísou, žena mi občas zaťuká na hlavu - fakt to zní dutěji než obvykle. Co jsem čekal? Po Xté kontroluju, jestli jsem v receptu nepřehlídl nějakého herinka, ale to by jich muselo být tak 3kg! Vyhledávám sice nějaké objemové krmivo, ale toto si do korýtka nenandám. Vím, že chyba je v mé chuti, proto neznámkuji.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 1. 9. 2008 10:34

      Pro Janu Kutačovou, tak jsem udělala matesy z okurky, je to také dobré, ale okurka mě nepustila tolik vody, jako cuketa, krájela jsem na špalíčky, možná by bylo lepší na kolečka nastrouhat,ale jinak jako salát podobné jako z cuket. Však zkuste z 1 okurky jako já, a pak můžete experimentovat. Zdravím Jana.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 31. 8. 2008 10:15

      Jani,to bude super,počkám...A pokud to bude dobré i s okurkami,myslím,že se to v naší rodině ujme a budu dělat častěji:o))

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 30. 8. 2008 19:12

      Jani, já myslím, že by to šlo i z okurek, pokud nechcete zkoušet, dejte mě 2 dny a já Vám to vyzkouším a potom řeknu - tady, zda to "funguje", ale myslím, že to bude podobné.Já vždy zkouším "mini várky" a po schválení jdu naplno.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 30. 8. 2008 17:07

      Měla jsem jen jednu cuketu,neměla ani kilo,ale vyzkoušela jsem a je to opravdu moc dobré,pikantní.Mám doma hromadu okurek,nedalo by se to připravit i z nich?Díky.o))

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 29. 8. 2008 11:31

      Je moc dobré, včera jsem dělala "mini várku" a dnes ochutnávání, vzhledem k tomu, že to lze podávat i "mlsným jazíčkům", dělám dnes velkou dávku a doporučuji, dávám 1 s pochvalou. Jana.

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 29. 8. 2008 11:00

      Tak jsem si udělala "mini várku" na zkoušku včera a dnes potvrzuji, je moc dobré a proto dnes dělám znovu a plnou várku. Jemné a chuťově dobré, nevážila jsem jen odhadovala při mini-várce,dá se dochutit - dle každého. Chutná i mým chlapům, co jsou na maso, jako příloha vynikající. Dávám 1 s pochvalou !

    • Lenka Z.
      Lenka Z. | 22. 8. 2008 16:11

      Tak mám naloženo v lednici a chodíme uďobávat, doufám,že bude mít čas naležet.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 20. 8. 2008 18:20

      Jestli je,nebo není tady takový recept,je mi šuma fuk.Tenhle vypadá opravdu moc dobře a je období cukety,takže,hurá na to!!

    • Věra Štroblová
      Věra Štroblová | 20. 8. 2008 11:59

      Paní Jano Cz. tak po "delší době" odpovídám... ale koukám, že už jste si pomohla sama ... dávám normál 8% ocet :-) tak snad si to za rok zase přečtete :-))

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 15. 9. 2007 22:23

      Tak odpovědi jsem se nedočkala, ale nevadí. Udělala jsem podle svého - půl dávky octa obyč a půl bylinkový. Výsledek je opravdu vynikající!!!Díky za recept, už ho rozdávám dál. Kdo ochutnal, je nadšený.

    • Jana Cz.
      Jana Cz. | 3. 9. 2007 21:41

      Věro, chystám se Váš recept připravit, jen se chci zeptat, jestli používáte obyčejný ocet nebo nějaký jemnější, třeba vinný. Děkuji.

    • Libuše
      Libuše | 26. 8. 2007 10:24

      Ahoj já ho dělám taky na ten způsob a je moc dobrý.Líba

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:27

      Věro, potvrzuju, že je to vynikající. Načala jsem první sklenici a mňam! Dávám 1:-)

    • Věra
      Věra | 26. 9. 2006 13:26

      Paní Zdeno myslím, že ten recept co jste zkoušela bude jiný. Určitě tam není cukr. Já jsem ten jiný taky zkoušela, sice ujde, ale s tímto se nená srovnávat. Cuketa se solí a cibulí krásně zvláční,pustí vodu, tu tam nechám a přidám cukr pepř, ocet a olej. Chuť je opravdu jemná a podle mého je to veliká dobrota. Ozkoušejte v menším množství a uvidíte, že tento recept je vynikající:-))

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 26. 9. 2006 13:11

      Stejný recept zde již je.Loni jsem zkoušela a přiznám se,že nám moc nechutnalo.

    • Tereza Martínková
      Tereza Martínková | 26. 9. 2006 09:03

      Tohle musím vyzkoušet.Děkuji za recept:)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Zelenina Syrové Zavařování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cuketa Cukr Nové koření Ocet Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pizza - základní těsto

    Pizza - základní těsto

    Žahour

    Žahour

    Brokolicová polévka II.

    Brokolicová polévka II.

    Banánovo-broskvové tiramisu

    Banánovo-broskvové tiramisu

    Bramborové placičky se špenátem

    Bramborové placičky se špenátem

    Omáčka z vepřových jater

    Omáčka z vepřových jater

    Jáhlové placičky s mrkví

    Jáhlové placičky s mrkví

    Tiramisu

    Tiramisu

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Mandlový dort s jogurtem a ovocem

    Doporučujeme

    40 minut
    Zeleninový boršč

    Zeleninový boršč

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    27
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    21
    Borůvkový koláč s ořechovou posypkou
    Borůvkový koláč s…
    20
    Drůbeží výpečky
    Drůbeží výpečky
    20
    Vánoční perníčky - hned měkké
    Vánoční perníčky - hned…

    Zajímavé články

    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy Boženy Němcové: Upečte si klasiku!
    Domácí kváskový chléb jako od babičky z knihy…
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?
    Čtyři důvody jo-jo efektu. Jaký je ten váš?

    Sledujte nás

    AHA.cz Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    Velký strach o Bohdalovou: Skončila v nemocnici!

    AHA.cz Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    Exmanželka nemocného Štaidla děsí: Řeči o smrtelné posteli

    AHA.cz Deník Aha! 21.1.2021

    Deník Aha! 21.1.2021

    Dáma.cz Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Pitt, Roberts, Clooney: 10 oscarových herců, kteří se objevili v seriálu Přátelé

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Kabáty jako symbol změny: Na které návrháře vsadily Jill Biden a Kamala Harris?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    Americká inaugurace: Krátká procházka po dějinách ceremoniálů 20. století

    E15.cz Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Lidé prchají před pandemií na venkov. Podívejte se na deset nejpovedenějších chat z celého světa

    Abecedazahrady Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    Podrobný návod, jak dětem postavit iglú

    • Recepty.cz
    • Cuketové matesy II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí