Brambory na plechu s bylinkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Bokra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory musí být hezké, bez vad
    • majoránka nejlépe čerstvá
    • sůl
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory omyjeme, očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti tak, aby jeden kousek byl na jedno nebo dvě sousta. Pokud najdeme nějaké podezřelé místo, vyřízneme ho. Slupku pochopitelně necháme - pouze z ní vykrojíme ošklivá místečka.
2
Na brambory dáme lžíci olivového (nebo slunečnicového) oleje, lžičku soli, majoránku (někdo dává tymián nebo drcený česnek - variant je víc). Brambory v těchto dobrotách promícháme.
3
Potom brambory nasypeme na plech (já dávám pečicí papír), šoupneme do vyhřáté trouby a pečeme na cca 210 stupňů (klidně i víc, není se čeho bát). Brambory potřebují, podle velikosti kousků a také podle odrůdy, 30-40 minut.
4
Také lze udělat variantu, kdy se brambory před krájením cca 5 minut povaří - pečou se pak kratší dobu a někdo tvrdí, že jsou potom vláčnější, méně suché.

Komentáře k receptu

  • lucia
    lucia |

    28. 1. 2014 15:39

    na tento recept je výborná alternatíva aj zemiačiky od McCain, polmesiačiky v šupke alebo s nejakou príchuťou, môžete si k nim opražiť aj cibulku, slaninku nejaká salsa a výborné jednohubky sú rýchlo hotové.