Makrela na zelenině

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks makrela - čerstvá, vykuchaná
    • 150
      g cuketa
    • 100
      g rajčata
    • 100
      g červená paprika
    • 1
      ks cibule na klínky či plátky
    • 2
      stroužek česnek nasekaný
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián nebo oregano
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu dle chuti.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Zeleninu pokrájíme na větší kusy a dáme do menšího pekáčku nebo srnčího hřbetu či formy na biskupský chlebíček, který nemáme určený pro pečení moučníků.
3
Na zeleninu položíme připravené makrely, které zakapeme olejem, zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 15 minut, poté odklopíme a dopečeme ještě krátce do barvy.

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

4
Podáváme s opečenými tousty, čerstvým pečivem, bramborem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: