Makrela (ryba) pečená na bramborách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks makrela čerstvá 250 - 300 gramů
    • brambory malé, pro dvě osoby
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek větší
    • petrželka plocholistá nebo jiné bylinky dle chuti
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce hladká mouka plnější
    • máslo
    • drcený kmín nebo pepř - na brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod vodou vydrbat kartáčkem.
2
Vykuchané makrely omyjeme, nasolíme i uvnitř, do bříšek vložíme lístky petrželky (můžeme i nasekanou) a plátky česneku. Papriku smícháme s moukou a makrely ve směsi obalíme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Brambory nandáme do zapékací misky vymazané máslem, pekáčku nebo remosky, osolíme, okořeníme dle chuti (kmín, pepř, paprika, česnek...) a položíme na ně obalené makrely, které poklademe plátky másla, zaklopíme a pečeme do změknutí brambor, cca 20 - 25 minut. Vkládáme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Tím způsobem můžeme připravit i pstruha, okouna, platýse, cejna...

RADA: Jak se zbavit zápachu z ryb

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: