Staročeské zelníky s bramborami

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce škrob 3-4
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo Nebo sádlo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. Spolu se zelím ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. Ve velké litinové pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku.
2
Po lžících do něj dáme těsto, vytvarujeme a placky smažíme dozlatova při nízké teplotě asi 4 minuty z každé strany. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Zelníky rozdělíme na talíře a ozdobíme listovým salátem. Velice chutnají také s jogurtovým dipem, ochuceným zelenými bylinkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hellen
    Hellen |

    19. 9. 2016 19:24

    Holt :-P

  • jory
    jory |

    20. 4. 2012 12:49

    Udělala jsem dvojnásovnou dávku na titanové pánvi zcela bez tuku. Smažila jsem pomalu, cca 4 min. jedna strana. Přidala jsem majoránku, a místo škrobu trochu hladké mouky. Byly výborné, zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Kajkajak
    Kajkajak |

    8. 4. 2012 18:53

    POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC jak muzu odstranit hodnoceni receptu ???? omylem jsem zmackla pet .... jako ze nejvic bodu ..... moc se omlouvam .... muze mi nekdo pomoci

  • miisicka
    miisicka |

    28. 10. 2011 14:03

    MOc dobré, akorát strašně mastné, dávala jsem vysušit do ubrousků, ale i tak, řekla bych, že to bylo mastnější než bramboráky, ale vynikající - hold česká kuchyně!

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    1. 2. 2006 15:19

    Zelníky dělám podobné, ale nedávám vůbec brambory a místo škrobu dávám polohr. mouku. Přidám drcený kmín, pepř a česnek. A rázem je z toho bramborák bez brambor.