Staročeské zelí s kroupami a uzeným

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice - není nutný
    • 150
      g kroupy
    • 200
      g uzené maso - vařené plec, krkovice ...
    • 1
      ks cibule velká
    • 60
      g uzená slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,5
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
2
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, orestujeme i na kostičky pokrájené uzené maso, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu(cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k uzenému nebo pečenému masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša Pávková
    Míša Pávková |

    12. 5. 2015 21:59

    Dobrota i s klobásou :-)

  • Johánková
    Johánková |

    25. 1. 2014 18:56

    Uvařila jsem si 50dg velkých krup, že udělám zítra i polévku z žeber a tak jsem jich měla dost, abych je mohla ve větším přimíchat do zelí. Dala jsem jich asi jednou tolik co je uvedeno a byla to perfektní večeře. Děkuji za recept.

  • Pavka
    Pavka |

    26. 8. 2013 13:24

    Výborné, jako hlavní jídlo úplně dostačující.

  • Lada
    Lada |

    23. 5. 2013 13:40

    jsou výýýýýýýýýýýýýborné :-*

  • Anna Vranková
    Anna Vranková |

    19. 11. 2012 15:36

    Je to bomba recept! Já teda kroupy nenamáčím, jen je aspoň 2x propláchnu a vařím tak 10 minut v papiňáku, pak když tak ještě chvíli a je to. Na zbytek studených krup mi chodí manžel do hrnce na kamnech :-) :-P , děkuji a samozřejmě doporučuji!

  • Milča
    Milča |

    20. 10. 2012 20:41

    Manžel mlaská ještě teď,mě taky chutnalo a děkuji za výborný kroupový recept.

  • Hanka.R
    Hanka.R |

    8. 6. 2012 17:43

    Tento recept jsem si moc oblíbila. Je to vynikající. Nepoužívám maso, jen do základu slaninku, nedávám cukr, ani mouka není potřeba. A chutná to velmi podobně jako halušky :-P

  • MJG
    MJG |

    4. 5. 2012 11:08

    Bylo to moc dobre, meli jsme to jako hlavni jidlo, je to syte a vyborne. Mouku jsem nedavala, papriky jen trosku. <3

  • Markvartová
    Markvartová |

    8. 4. 2012 19:41

    Byla to dobrota.

  • Bartáčková Stáňa
    Bartáčková Stáňa |

    5. 2. 2012 11:33

    Dala jsem na tušení, že tahle dobrota bude stát za to a udělala jsem moc dobře. Máme rádi českou kuchyni ze všeho nejvíc. Vařila jsem celý 500 gramový sáček krup, dala kilo zelí a toho mohlo být ještě víc, asi půl kila uzeného a celou malou paličku česneku. Brzy zopakuji, bylo to skoro dokonalé.

  • lidka
    lidka |

    28. 1. 2012 14:44

    delikatesa :-*

  • MJG
    MJG |

    27. 1. 2012 11:35

    Toto vypadá fakt dobře, kroupy, uzené i zelí milujeme. Musím vyzkoušet.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: