Šarišská polévka s kroupami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole necháme přes noc nabobtnat ve studené vodě. Druhý den je v čerstvé vodě dáme vařit (nesolíme). Kroupy nasypeme do hrnce se studenou vodou, osolíme a uvaříme na skus (asi 30 minut). K poloměkkým fazolím nasypeme pokrájený bůček na kostičky a uvaříme do měkka. Najemno pokrájenou mrkev a celer opečeme na sádle a krátce povaříme v polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem, vmícháme kroupy a podáváme ozdobené petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Brabcová
    Brabcová |

    2. 2. 2013 14:12

    Suroviny jsem násobila plus mínus třikrát, protože nás byl plný dům. Vylepšila jsem jí majoránkou (petrželka nebyla) plus trochou česneku no a byla výborná. :-)

  • Nea
    Nea |

    29. 12. 2012 12:55

    Jen to není Šárišská polévka, ale Šarišská, s krátkým a, protože recept je z Šariše, tedy oblasti na východním Slovensku

  • Pavla
    Pavla |

    3. 8. 2011 21:28

    Je trošku pracnější, ale výsledek za to stojí, děkuji.

  • Radka
    Radka |

    13. 5. 2011 09:28

    Na takovou dobrotu chodíme k babičce, přidává do ní i česnek a je výýýýborná <3 .

Další doporučené recepty: