Šalotkovo-řepový koláč s ořechy

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g červená řepa
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 8
      ks šalotka
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 4
      snítka snítka tymiánu
    • 200
      g kadeřávek
    • 200
      g ricotta
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks pomerančová šťáva + jemně nastrouhaná kůra
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 600
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 3 mm. Dejte do kastrolu s prolisovaným česnekem, zalijte vývarem a uvařte doměkka, asi 20 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na pánvi rozehřejte olej, oloupané šalotky překrojte na čtvrtky a opečte na oleji dozlatova, asi 10 minut. Zasypte je cukrem a nasekaným tymiánem, přidejte pokrájený kadeřávek. Přiklopte poklicí a ještě 5 minut poduste. Nakonec vmíchejte ricottu a ořechy.
3
Na pánvi rozehřejte olej, oloupané šalotky překrojte na čtvrtky a opečte na oleji dozlatova, asi 10 minut. Zasypte je cukrem a nasekaným tymiánem, přidejte pokrájený kadeřávek. Přiklopte poklicí a ještě 5 minut poduste. Nakonec vmíchejte ricottu a ořechy.
4
Troubu rozehřejte na 200 °C. Z jednoho těsta vykrojte 4 kola o průměru 15 cm a z druhého o průměru 20 cm. Menší kolečka dejte na plech vyložený pečicím papírem. Navršte na ně řepu a ponechte okraje asi 1,5 cm, ty potřete rozšlehaným vejcem. Na řepu naskládejte šalotky s kadeřávkem a každý koláč překryjte větším kolem těsta. Povrch potřete vejcem a pečte v troubě 30 minut a poté nechte asi 5 minut odpočinout.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.