Quiche s pečeným pórkem a sýrem

moje hodnocení:

2,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listové těsto
    • 4
      ks pórek
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g sýr s modrou plísní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky vyběhne a zezlátne. Pórky podélně rozřízněte a rozdělte na jednotlivé listy. Rozložte je na jiný plech, posypejte cukrem, zakápněte octem a poklaďte kousky másla. Asi 10 minut zapékejte. Upečený plát těsta posypejte kousky sýra a na 5 minut přidejte do trouby, aby se sýr roztavil. Posypejte pečenými pórky a podávejte.
2
----
3
=====Know-how=====
4
K pórkům můžete během zapékání přidat plátky hrušek, se sýrem budou báječně chuťově ladit.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    14. 12. 2012 19:21

    Osobně mám velmi ráda podobné typy receptů, ale musím říct, že toto nám bohužel vůbec nechutnalo. Velké kusy pórku byly velmi špatně ehm... "důstojným způsobem odkousnutnélné", navíc byly tuhé (a to i vnitřní lístky), opravdu se to špatně jedlo. Zapékala jsem přesně podle rceptu. Navíc na 4 pórky 100 g sýra jsou velmi nevyvážené. Možná kdyby se pórek nakrájel na malé kousíčky, množství sýra se zdvojnásobilo, byl by to recept dobrý, ale tak, jak to je zde napsané, nám to opravdu příliš nechutnalo. Prostě hromada pórku, který nejde ukousnout, na listovém těstě.

  • wimpi
    wimpi |

    6. 2. 2012 19:46

    Dal jsem 5 proto, že mi to vůbec nechutnalo.. Když jsem vyměnil sýr za kozí čerstvý a pórek za pečenou papriku, vzniknul výborný recept.

  • hudapeta
    hudapeta |

    5. 2. 2012 19:45

    bylo to výborné!!!

  • pippiva
    pippiva |

    5. 2. 2012 18:47

    Dle meho nazoru toho cukru tam je mnozstvi jen pro zvyrazneni celkove chuti porku (to opravdu neni zadna novinka) a naopak si myslim, ze ladi velmi dobre k syru s modrou plisni. A davat 5 jen proto, ze se nam neco nelibi.... :-\

  • wimpi
    wimpi |

    5. 2. 2012 17:02

    Sladký pórek neladí k sýru a krom tohoto recept nenabízí nic nového.