Quiche s lososem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 130 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 4
      hrst špenát
    • 100
      g ementál
    • 150
      g losos
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dejte mouku, na kostičky pokrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Vychlazené těsto rozdělte na poloviny a rozválejte na pomoučněné ploše na 2 pláty tenké asi 3 mm a přeneste je do forem. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů a přebytečné kousky těsta odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Špenát spařte horkou vodou, zchlaďte, vyždímejte a pokrájejte na kousky. Sýr nastrouhejte nahrubo. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na proužky. V míse vidličkou rozšlehejte vejce, přilijte smetanu, osolte a opepřete.

RADA: Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?

4
Na vychlazené korpusy rozdělte sýr, přidejte špenát, zalijte vaječnou směsí, do ní naskládejte kousky lososa a rajčátka. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut. Podávejte s čerstvou bazalkou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: