Quiche se šalotkami a slaninou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 130 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce studená voda
    • 1
      špetka sůl
    • 6
      ks šalotka
    • 150
      g slanina
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g ementál
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml smetana
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 50
      g gorgonzola
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dejte mouku, na kostičky nakrájené studené máslo, vejce, tymián a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní těsto. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

2
Vychlazené těsto rozválejte na pomoučněné ploše na plát tenký asi 3 mm a přeneste ho do formy. Prsty těsto zatlačte do všech záhybů formy a přebytečné kousky těsta odkrojte. Dejte chladit do ledničky.
3
Šalotky oloupejte a nakrájejte na kolečka (pár si jich ponechte na dokončení koláče). Slaninu nakrájejte na nudličky. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu, nechte ji trochu vypéct, přidejte šalotky a pomalu restujte doměkka. Sýr nastrouhejte nahrubo, vejce rozšlehejte se smetanou a lístky tymiánu, směs osolte a opepřete.

RADA: 5 vychytávek užitečných při pečení sladkého i slaného

4
Na korpus nasypte polovinu ementálu, rozprostřete směs šalotek a slaniny, zalijte vejci se smetanou, zasypte zbylým ementálem a rozdrobenou gorgonzolou a navrch naskládejte kolečka šalotek. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: