Quiche s tuňákem a cibulí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Khaleeja

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 230
      g hladká mouka
    • 115
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 3
      lžíce studená voda
  • Náplň
    • 1
      plechovka tuňák
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 3
      hrst sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladkou mouku se solí rozpracuje s máslem, poté přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odpočinout, alespoň 30 minut (čím déle tím lépe).
2
Odpočinuté těsto vyválíme a dáme do formy (forma se nemusí vymazávat), dno propícháme vidličkou a můžeme zatížit fazolemi. Pečeme v předehřáté troubě na 190°-200°C po dobu asi 15 minut.
3
Mezitím necháme tuňáka odkapat, nakrájíme si cibuli na kolečka a vajíčka osolíme opepříme a rozšleháme se smetanou. Do smetany vmícháme i nastrouhaný sýr.
4
Poté vyndáme těsto z trouby, fazole vysypeme a naplníme: první přijde tuňák, cibule a vše nakonec zalijeme tekutou směsí se sýrem. Pečeme na 180°C, dokud nálpň nezezlátne a nevyběhne. Dobrou chuť. ;)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.