• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Dvoubarevná roláda
    Napište svůj komentář k receptu

    Dvoubarevná roláda

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 10
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Dvoubarevná roláda
    Dvoubarevná roláda
    Dvoubarevná roláda
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Na těsto
      • 1
        ks esíčka (Krabice)
      • 0,50
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        lžíce kakao
      • 5
        lžíce černá káva (Silná)
      • 2
        lžíce hnědý rum
    • Na náplň
      • 100
        g máslo
      • 0,50
        lžíce moučkový cukr
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        lžíce hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Esíčka rozdrtíme v mixéru nebo nastrouháme, prosijeme do mísy, přidáme prosátý cukr s kakaem, rum, kávu a vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Necháme 30 minut odležet. Změklé máslo, prosátý cukr a žloutek utřeme dohladka a nakonec přidáme rum. Těsto dáme mezi mikrotenovou fólii a rozválíme z něj placku asi 1/2 cm silnou. Plát potřeme náplní, pomocí fólie opatrně svineme a v chladnu necháme ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na plátky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dvoubarevná čočka

    Dvoubarevná čočka

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Dýňová bábovka - dvoubarevná

    Kuřecí roláda s dvoubarevnou náplní

    Kuřecí roláda s dvoubarevnou náplní

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • 2medwed | 5. 11. 2012 13:22

      Tak ted na tom pracuju ale 2lžičky rozhodne nestačí ja jich tam dal min10lžiček rumu a za chvilku jdu zavinovat pak přidám foto jestli to půjde.... :-|

    • 2medwed | 1. 11. 2012 18:48

      Nejluxusnější věc co jsem kdy jedl samozřejmě že ve své třídě....

    • Bopik | 23. 7. 2012 18:11

      Výborné, manžel už jinou nechce. Suroviny jsou teda dražší, ale taky se nedělá každý den, že

    • ADÉLINKA
      ADÉLINKA | 15. 2. 2012 15:21

      8-moc dobrá ) :-D :-P :-( <3

    • NATAŠA
      NATAŠA | 15. 2. 2012 15:20

      8-) :-* <3

    • Mirka
      Mirka | 24. 11. 2011 14:59

      Moje nejoblíbenější roládička už od dětství <3 , žádné vánoce se bez ní neobejdou ;-) , nemá prostě chybu :-*

    • kikinka251
      kikinka251 | 15. 4. 2011 20:50

      VELICE DOBRÉ ;-) O:-) :-))

    • Vanilka
      Vanilka | 23. 11. 2010 16:31

      jak mluvíte (resp. píšete) o těch lžičkách tak myslíte polévkové nebo čajové? :-\

    • Olga Zehnalová
      Olga Zehnalová | 11. 9. 2008 18:33

      Markétko," prosátý cukr" znamená, že sa má cukor preosiať cez sitko aby v ňom neboli žiadne hrudky, takisto aj kakao a sušienky.Roláda je výborná, môžem doporučiť.

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 11. 9. 2008 12:37

      dle mého názoru je to jemný cukr,který zbavíme hrudek. nebo aspoň já jsem tam dala obyčejný moučkový cukr bez hrudek a výsledek byl skvělý

    • Markéta Stránská
      Markéta Stránská | 11. 9. 2008 11:59

      Mohl by mi prosím někdo poradit co znamená prosátý cukr? děkuji

    • Táňa K.
      Táňa K. | 17. 8. 2008 12:56

      Potvrzuji, roláda je výborná. Uhňácala jsem ji trošku "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Do krému jsem nedala žloutek, zato jsem přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale chutná dobrota, třeba na Vánoce jako dělaná.

    • Táňa K.
      Táňa K. | 17. 8. 2008 12:50

      Potvrzuji. Roláda je výborná. Také jsem ji uhňácala v ruce tak trochu "bajvoko" a už mám od rodiny další objednávky. Krém jsem udělala bez žloutku, zato jsem do něj přidala dvě lžíce kokosu. A stejně jako Radka doporučuji více rumu. Je to hutná, ale velmi chutná dobrota. Třeba na Vánoce jako dělaná.

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:51

      dělala jsem na pouť,je to strašně dobrá a na pohled nádherná roláda,přidala jsem o trochu víc rumu a těsto šlo krásně zpracovat. nechtělo se mi špinit šlehač,takže krém jsem jen tak bleskově ušmudlila v ruce a byl výbornej. recept opisuju do sešitu s výběrem receptů,které budu často opakovat

    • Gábina H
      Gábina H | 17. 9. 2007 12:43

      Koukala jsem v obchodě na ta Esíčka. Mají hmotnost 220 g.

    • Jana MN
      Jana MN | 11. 9. 2007 11:07

      Ja som tiez v zahranici, takze poradte, aka je gramaz tych susienok, aby som sa trafila s niecim miestnym?

    • Gábina H
      Gábina H | 31. 8. 2007 12:41

      Slávko, použijte nějaké jiné kakaové sušenky

    • Slávka Loderová
      Slávka Loderová | 31. 8. 2007 12:24

      Dobrý den, prosím vás, poradte mi, čo možem použit namiesto sušeniek esíčka - som v Nemecku a tu nemajú naše výrobky Opavia. Mockrát dakujem.

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 2. 5. 2007 12:14

      Lucka: těsto rozválíte mezi dvěma potravinovými fóliemi (jedna vespod, druhá navrchu těsta) Až to rozválíte, vrchní fólii sundáte a plát potřete náplní. Jednodušší bude, když si tu spodní fólii přidržíte, abyste si jí do rolády nezamotala a tu roládu normálně smotáte prsty jako ruličku. Hlavně nezabalovat s fólií!!!

    • Lucka
      Lucka | 2. 5. 2007 11:40

      Recept vypadá velice dobře.Jen prosím o vysvětlení - "pomocí fólie opatrně svineme". To jako svineme i s fólií? Jakože tam zůstane? To se pak odstraňuje až při krájení? nebo jak tomu mám rozumět?Velice děkuji za odpověď.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 16. 10. 2006 06:58

      Janka, nabudúce pridajte ešte trocha kávy alebo rumu.

    • Jana
      Jana | 15. 10. 2006 13:04

      Co dělat, aby se mi těsto nedrolilo, nešlo mi totiž pořádně rozválet a při zavinování mi praskalo.

    • Jana
      Jana | 3. 7. 2006 22:23

      Jednoduchá a výborná na oslavě všem chutnala jen se po ni zaprášilo.

    • Petra Bláhová
      Petra Bláhová | 18. 2. 2006 11:14

      Roládka měla velký úspěch, všichni si pochutnali a hlavně chválili , že je to vynikající záležitost!!!Mohu jen doporučit , na oslavu narozenin jak stvořené.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Esíčka Hnědý rum Kakao Máslo Moučkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Tvarohová bábovka III.

    Tvarohová bábovka III.

    Pórková polévka s krupicí

    Pórková polévka s krupicí

    Club Sandwich

    Club Sandwich

    Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

    Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

    Smažené ředkvičky

    Smažené ředkvičky

    Krkovice s červeným zelím

    Krkovice s červeným zelím

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Banánový chlebíček bez másla - vláčný

    Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

    Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

    Limetkový krém

    Limetkový krém

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    63
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    42
    Bramboráky
    Bramboráky
    37
    Palačinky
    Palačinky
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Deník Aha! 27.2.2021

    Deník Aha! 27.2.2021

    Dáma.cz Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?

    Dáma.cz Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Jednoduchý recept na domácí koblihy: Zkuste poctivou masopustní klasiku

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
    Dvojdruhový salát - zelí s paprikou
    Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
    Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
    Dvoubarevná čočka
    Dvoubarevná čočka
    Dvoubarevné jablkové řezy
    Dvoubarevné jablkové řezy
    Dvoubarevné margot řezy - píchané
    Dvoubarevné margot řezy - píchané
    Dvoubarevné perníkové sušenky
    Dvoubarevné perníkové sušenky
    • Recepty.cz
    • Dvoubarevná roláda
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí