Perníkový dort

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus:
    • 350
      g hladká mouka
    • 330
      g hnědý cukr
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 2
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 0,5
      lžička sůl
    • 200
      g máslo studené
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce melasa
    • 200
      ml mléko
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva a jemně nastrouhaná kůra
    • 3
      lžíce kandovaný zázvor
    • medové perníčky na odzdobení
  • Krém:
    • 400
      g krémový sýr Philadephia
    • 0,5
      lžička skořice
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na teplotu 180 °C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku a přidejte cukr, koření, prášek do pečiva, sodu a sůl. Použijte třecí nástavec a všechny suché ingredience promíchejte. Přihoďte na kostky nakrájené máslo a míchejte nízkou rychlostí, až vznikne drobenka pískové konzistence.
3
Postupně přidávejte vejce a melasu. Nakonec vmíchejte mléko, pomerančovou šťávu a kůru. Již jen stěrkou přimíchejte kousky kandovaného zázvoru a vlijte těsto do formy. Pečte 30 minut. Zkontrolujte těsto špejlí. Hotový korpus nechte úplně vychladnout.
4
Všechny dobře vychlazené suroviny na krém vyšlehejte do husté konzistence. Korpus prokrojte 3x až 4x, jeho patra pak spojte krémem. Boky dortu rovněž potřete krémem a uhlaďte stěrkou. Dort ozdobte perníčky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Kategorie: Dezerty Dorty FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.