Perníkový koláč (nejen) z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice dle sladkosti použitého ovoce, cca
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 1
      lžíce kakao plnější
    • 80
      ml olej
    • 100
      ml mléko
  • Déle
    • čerstvé ovoce dle chuti a sezóny: švestky, jablka, hrušky, mirabelky, slívy...
    • 1
      hrnek drobenka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem.

RADA: Recepty ze švestek slané i sladké

2
Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do směsi přidáme vejce, olej a mléko. Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky a rovnoměrně rozetřeme.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

3
Na těsto poklademe těsně vedle sebe vrstvu očištěného ovoce (já použil švestky, řeznou stranou nahoru), kterou následně posypeme drobenkou (tu můžeme navíc dochutit skořicí nebo hrstí mletých ořechů).
4
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.
5
Jako obměnu, kdo rád ořechy nebo kokos, může přidat hrst i přímo do těsta. Ovoce volíme dle vlastní chuti a sezóny. Osvědčily se švestky, jablka..., ale i bezsemenné hroznové víno.

RADA: 6x koláče z letního ovoce

6
Koláč můžeme upéct i klasicky v troubě, kdy připravený koláč v kulaté formě nebo pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme dozlatova cca 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: