Drobenkový koláč (nejen) s borůvkami - z remosky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Drobenka
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • prášek do pečiva - polovina
    • 100
      g máslo změklé
    • 1
      ks vejce
  • Dále
    • 400
      g borůvky cca 350 -
    • 400
      ml mléko (nebo jogurt či tvaroh)
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme drobenku: Do mísy nasypeme mouku, cukry a kypřidlo, přidáme změklé máslo a vejce. Ze všeho mezi prsty užmouláme sypkou drobenku (je-li třeba, pokud je směs hodně sypká, přidáme po kapkách trochu mléka).

RADA: Vychytávky, které využijete při pečení

2
Remosku o průměru cca 30 - 33 cm vyložíme pečícím papírem, na dno nasypeme necelé 3/4 drobenky, na kterou nalijeme buď uvařený teplý pudink z půllitru mléka s cukrem a pudinkem, nebo slazený jogurt, rozmíchaný se dvěma lžícemi pudinku, případně mlékem (cca 1dl) naředěný oslazený tvaroh, do kterého jsme vmíchali lžíci pudinku. Náplň pod borůvky si můžeme dát dle chuti, každý co má rád nebo co má právě po ruce.
3
Na náplň nasypeme borůvky (rozmrazené nebo čerstvé), nasypeme na ně zbylou drobenku, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 35 minut dozlatova.
4
Po upečení je koláč křehký a křupavý, do druhého dne díky náplni zvlhne. Já radši koláč první den, někdo si ale rád počká na proležení :-) ...

RADA: Zkuste další letní ovocné koláče

5
Koláč můžeme upéct i klasicky v troubě, kterou musíme ale předehřát před vložením koláče na 170 stupňů a dobu pečení si po 20-25 minutách hlídat.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: