Drobenkový koláč

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme dorůžova.
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Mléko Moučkový cukr Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • katka
    katka |

    24. 9. 2012 12:08

    jeste by ste mohla napsat jakou sklenici myslite jestli hrnicek o 250ml a nebo 300 ml slenici ,a to same stou herou , do testa asi prijde tezko tuha ne? uvidime az mi to vyleze z trouby , 8-)

  • Gabča
    Gabča |

    29. 7. 2012 18:16

    Tak jsem zašla na borůvky a maliny a udělali jsme si tento výborný recept. Koláč byl rychle udělaný a výborný také byl rychle snědený recept jsem si hned opsala jelikož stál za to :) ;-) <3 <:-)

  • Idi
    Idi |

    25. 7. 2012 16:20

    Oprava: ten druhy byl s malinami ;-)

  • Idi
    Idi |

    25. 7. 2012 16:17

    Dnes jsem ho upekla s kompotovanou dyni a pred par dny s mali mami. Oba byly bezvadne. Mouku davam 1/2 polohrubou a 1/2 kukuricnou(nebo celozrnnou).

  • gabca
    gabca |

    14. 7. 2012 15:27

    asi tak pul hodny na 200 - 220°C

  • jey
    jey |

    2. 6. 2012 19:20

    :-\ JAK DLOUHO PECETE !!! A NA KOLIK STUPNU ?

  • mila
    mila |

    2. 6. 2012 19:17

    bezva recept, moc dobry kolac, dobry napad vymenit mleko za mekky tvaroh !!!

  • jey
    jey |

    2. 6. 2012 19:15

    dobry napad, to jsem udelala a skvely, rychly kolac potesil vsechny J.

  • jey
    jey |

    2. 6. 2012 19:13

    :-D Draha Jindro, to mas uplne jedno jestli takovou nebo makovou sklenici, to je proste mira, kterou sobe sama vyberes

  • Jindra
    Jindra |

    7. 4. 2012 17:42

    Prosím Vás můžete mě vysvětlit kolik je dvě sklenice mouky?? mám slenic doma různé: Není to náhodou dva hrnky obyčejné na čaj?? Děkuji Jindra

  • mirka
    mirka |

    3. 9. 2011 11:23

    přidala jsem trošku tvarohu,vanil.cukr a bílky jsem ušlehala trošku mléka....strouhaná jablka posipala skořicovým cukrem a zbytkem suché žmolenky,,,,,,je to nebezká mana <:-)

  • Martin
    Martin |

    17. 8. 2011 13:23

    a je též vynikajíící namísto mléka dáti měkký tvaroh ;-)

  • Bashan
    Bashan |

    2. 8. 2011 08:19

    Rychlý, jednoduchý a dobrý !

  • Lucie
    Lucie |

    30. 6. 2011 20:56

    Jdu do třešňového a už se na něj moc těšíme :-P

  • cioccolatino
    cioccolatino |

    24. 4. 2011 15:04

    Dnes se na neho chystam. Misto hery dam maslo, pouziji tvarohovou smes pani Aleny, na to nakladu cerstve jahody a posypu sekanymi mandlemi a drobenkou. Jsem zvedava, jak to dopadne. :-\

  • Dianka Rodriguezová
    Dianka Rodriguezová |

    31. 1. 2011 17:51

    ciganí!!! <3

  • Dianka Rodriguezová
    Dianka Rodriguezová |

    31. 1. 2011 17:50

    my jsme měli jahodoví byl víborny.... :-* :-P ;-) :-) naá snad nejlepši mnam datum:31.1 2011 děkuji za pochopení a dobroů chut mnam :-)

  • Kakamila
    Kakamila |

    3. 12. 2010 19:26

    Tenhle recept jsem měla, ale ztratila jsem ho. Na repceptech.cz se mi líbí, že tady většinou všechny ztracené nebo zapomenuté recepty najdu. Dnes jsem tento koláč udělala s mraženým rybízem. Vidím, že chybí foto, tak ho posílám. :-)

  • Iva Štyndlová
    Iva Štyndlová |

    13. 7. 2010 19:31

    skvělý recept. přidala jsem do těsta trochu smetany ke šlehání a s jahodama je koláč nadýchaný, výborný!

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    1. 7. 2010 14:50

    udělal jsem jahůdkovej-špica

  • Jana P.
    Jana P. |

    21. 5. 2009 21:57

    Opravdu výborný recept. Přidávám jen trošku skořice, ale ani není potřeba. Rychlé a velice chutné. Určitě doporučuji vyzkoušet.

  • Zuzana Marešová
    Zuzana Marešová |

    29. 1. 2009 15:00

    Já ho dělám s jahodami a když mám, tak přidám i maliny. Potom udělám mřížku z tvarohu s vanilkovým cukrem a do drobenky přidávám ještě skořicový cukr. Koláč pak nádherně voní.

  • Zuza N.
    Zuza N. |

    4. 9. 2008 10:20

    Tak mě se tedy koláš nepovedl, srazil se...:(

  • Vlasta
    Vlasta |

    9. 6. 2007 16:39

    Vynikající a překvapivě i s mraženými třešněmi, nebyl problém, že by tekly nebo rozmočily těsto. Děkuji za tip, budu dělat častěji.

  • Katka
    Katka |

    31. 8. 2006 16:27

    Ja jsem do testa pridala strouhany kokos. Bylo to vyborne.....ted ho musim delat casteji protoze kazdemu chutna

  • nikitice
    nikitice |

    24. 8. 2006 18:20

    Tak jsem koláč udělala s broskvema a hned se po něm slehla zem. Teď ho budu dělat se špendlíkama :-)

  • slavka vostrelova
    slavka vostrelova |

    10. 8. 2006 18:12

    to je dost dobry

  • adelka oklestkova
    adelka oklestkova |

    8. 8. 2006 08:36

    Hlásím, že je super dát minimálně půlku z mouky celozrnou :o) Nikdo ze zarputilců celozrného pečiva to nezpozoroval a ještě si pochvalovali :o)

  • Anonym
    Anonym |

    4. 6. 2006 08:50

    ahojte, mam konecne troubu (predtim dvouplotynkovy varic) pri jake teplote a jak dlouho kolac peci?diky zaradu

  • Bery
    Bery |

    2. 9. 2005 11:15

    Tak jsem ho včera zkusila, je opravdu rychlý a dobrý a vzhledem k rychlosti konzumace mým synem se stane pravidelným doplňkem našich kulinářských hodů. Díky za recept

  • Ela
    Ela |

    21. 7. 2005 19:18

    Ja ho delam z cele hery, mnozstvi ostatnich ingredienci prizpusobim, mam pak vic drobenky :) zrovna ted jdu obrat angrest a honem upect tuto dobrotu

  • Irma Hlávková
    Irma Hlávková |

    19. 7. 2005 21:57

    Jednoduché a přitom výborné.Nejraději ho peču s rybízem,jahodami nebo meruňkami.Doporučuji všem.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 7. 2005 16:48

    tanhle koláč dělám už od svých 12let a našim mooooc chutná nejlepší je s meruňkami, rybízem a třešněmi.

  • Pilence
    Pilence |

    13. 6. 2005 10:45

    Potrebovala jsem rychle zpracovat darovane jahody a doma nebylo skoro nic. Sahla jsem po tomto receptu bez vetsiho ocekavani. I pri peceni mi kolac pripominal spis bublaninu. Ale po ochutnani... Opravdu jednoduchy, nenarocny a hlavne vyborny! Diky, Pile.

  • Di
    Di |

    1. 6. 2005 21:59

    Skvělý je i s jablkovými povidly, na která se spotřebují jablka, která by už nikdo nejedl syrová. Vykrájená jablka rozvařím (bez vody, ale lze s kouskem másla), osladím medem, přidám kousek citrónové kůry, kterou po dohotovení vyndám. Z povidel lze dělat také pruhy a střídat je s tvarohovou nádivkou a třeba i s mákem - a je tu skoro chodský koláč. Pokud se nedá na povrch drobenka, lze ho po vychladnutí polít nolevou z másla, práškového cukru a rumu.

  • Vlasta Vencová
    Vlasta Vencová |

    17. 4. 2005 18:58

    Výborné, dnes jsem dělala s mraženými jahodami, super

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    11. 3. 2005 23:14

    také znám a ještě si ho vylepšuji tím,že pod švestky dávám makovou nádivku - skvělá kombinace švestky s mákem :-))) a nebo to máme rádi s meruňkami, nebo meruňky s tvarohemkombinací je opravdu nepřeberně a je to rychlé a MŇAM :-D

  • Andrea Pastirčáková
    Andrea Pastirčáková |

    16. 1. 2005 12:59

    Tenhle recept znám, dělám ho už léta. Je jednoduchý, rychlý a velmi dobrý. Vřele doporučuji.

  • verca
    verca |

    4. 1. 2005 19:40

    vyborna uz ji delam podruhe

  • Luci
    Luci |

    17. 12. 2004 15:26

    Tuhle buchtu delam uz dlouho a je to ma nejoblibenejsi. Jen misto Hery dam pul sklenice oleje. Jako ovoce jsou nejlepsi broskve nebo merunky.

  • amya
    amya |

    12. 12. 2004 23:11

    Tak vůbec nejlepší je s rabarborou, nakrájenou na menší kostičky a nijak jinak neupravovanou. Já si ji v období, kdy je jí dostatek nakrájím a dám si jí do mrazáku, pak jenom promnu, dám na plech a zasypu drobenkou. Je také dobrý s malinami, angreštěm, a i s červeným a černým rybízem, prostě s ovocem výraznější chutí. Když přijde návštěva, jdu vařit kávu, vše připravím na plech, je to chvilka...a káva je i s čerstvým teplým moučníčkem.

  • Nea
    Nea |

    9. 12. 2004 17:17

    Tak tuhle specialitu znám taky, jenže my doma tomu říkáme Drobenková buchta. Je nejlepší s čerstvým červeným rybízem a borůvkama a nejlepší na ní je že se opravdu NEDÁ ZKAZIT.Ale aspoň že vám chutnal :o) mňamký

  • Katka D.
    Katka D. |

    26. 11. 2004 13:16

    Tak jsem včera koláč upekla s tvarohem a rozinkami,musím říct,že slovo výborný je málo.....všem chutnal a skoro nic nezbylo.....děkuji za recept a vyzkoušejte ho....je to výborný bleskový koláč. Všem vřele doporučuji....:-)

  • Ondra
    Ondra |

    24. 11. 2004 23:21

    Jako výměnný student v USA jsem to upekl své hostitelské rodině a ti byli nadšení.Jenom jsem měl problémy s převodem jednotek. Chvilku mi trvalo než jsem se zorientoval. A ingredience se tu taky těžko shání, většinou tu mají všechno z pytlíku.

  • Marie Reslerová
    Marie Reslerová |

    17. 11. 2004 13:58

    Tento koláč je opravdu vynikající.Stejně myslím,že s jablkama, nebo švestkama bude nejlepší. S tím tvarohem by to taky nemuselo být špatné

  • Jana K
    Jana K |

    12. 11. 2004 20:10

    ano je to super buchta a jeste se da posypat na hrubo nastrouhanými orechy

  • Jarka
    Jarka |

    25. 10. 2004 07:53

    Vyzkoušeno s broskvemi,ale jsou chuťově málo výrazné (i když to nebylo špatné).Asi to fakt chce ty švestky.Nápad s tvarohem se mi taky líbí-vyzkouším.

  • Jana Plucarová
    Jana Plucarová |

    24. 10. 2004 17:58

    Recept určitě vyzkouším až budu mít více času. Jako ovoce dám švestky. Uvidím jaký výsledek mě překvapí. Určitě bude koláč výborný.

  • Alena M
    Alena M |

    23. 10. 2004 15:00

    Peču ho již 20 let a všem stále chutná.Je jako zákusek, když místo ovoce přidám 1a půl kostky tvarohu vyšlehaného s mlékem,vajíčkem,cukrem a vanilkovým cukrem. Nesmí se zapomenout na drobenku. Mňam

  • Anonym
    Anonym |

    20. 10. 2004 12:19

    koláč je opravdu výborný,hlavně rychlý

  • Spokojeny
    Spokojeny |

    17. 10. 2004 14:30

    Kolac muze byt dobry,az na ten popis.Ja totiz primo" miluj"i recepty,kde se pise, peceme v primerene vyhrate troube a nebo peceme do ruzova.A nebo mnozstvi,1 sklenicka a nebo hrnicek.

  • Anonym
    Anonym |

    16. 10. 2004 09:52

    taky jsem ho dělala se švestkami a opravdu skvělý...jen má jednu chybu..nevydrží dlouho na stole.......

  • Šárka Golíková
    Šárka Golíková |

    2. 10. 2004 15:43

    Zrovna jsem dopekla a koláč trošku vychladl, tak jsem ho naservírovala k odpolední svačině synovi a ten vzkazuje - VYNIKAJÍCÍ!!!!!!Dělala jsem ho se švestkami a do vrchní části posypky jsem dala trošku skořice.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 9. 2004 09:16

    Vyborny kolac, vsem kamaradum moc chutnal. Diky!!

  • Iva Doudová
    Iva Doudová |

    10. 9. 2004 08:28

    Tak jem ho taky včera zkusila a je výborný, dala jsem tam švestky a fakt super.

  • Květa
    Květa |

    9. 9. 2004 16:58

    Výborný,chutnal všem

  • Alča Sebestová
    Alča Sebestová |

    31. 8. 2004 22:31

    Je to lákavé jdu to zkusit.Určitě dám vědět jak to dopadlo.

  • Dáša
    Dáša |

    27. 8. 2004 11:17

    U nás je rovněž velmi oblíbený, k těm borůvkám - je s nimi rovněž báječný, jen se nesmí na borůvkách šetřit - 1 l na velký plech je minimum. Rozhodně platí na ovoci nešetřit!

  • Ela
    Ela |

    23. 8. 2004 12:26

    Ja dala boruvky (ktere sem predim promichala s cukrem) a bylo to super. Je to rychlovka a stoji za to.

  • Kristýna
    Kristýna |

    19. 8. 2004 18:11

    Tahle buchta je fakt mňam, ale musí být s nějakým trošku kyselým ovocem, takové borůvky nebyly ani cítit.

  • Lucka
    Lucka |

    14. 8. 2004 21:28

    Může někdo říct prosím mě, jak dlouho a na kolik stupňů mám péct do růžova?Díky

  • Anonym
    Anonym |

    10. 8. 2004 14:47

    vyzkousela, az za usima olizovala, nejen ja, dekuji za navod

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    2. 8. 2004 08:51

    Ano, jedná se o sklenici o obsahu 2 dcl.

  • e.v.
    e.v. |

    31. 7. 2004 09:03

    můžete mi někdo říct jaká se myslí slenice? předpokládám, že asi 2dcl

  • H. B.
    H. B. |

    27. 7. 2004 14:29

    Správně - Koláč líný hospodyně - a když se rozmíchá do mléka jeden vanilkový pudink, tak se do koláče nemusí dávat žádné vejce

  • Katka
    Katka |

    16. 7. 2004 15:13

    Koláč byl výborný - ale zapoměla jsem na drobenku - takže to byl Bezdrobenkový koláč :)

Další doporučené recepty: