Lasagne s hovězím masem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 95 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 100
      ml červené víno
    • 400
      g mleté maso - hovězí
    • 60
      g parmazán
    • 2
      ks řapíkatý celer
    • 12
      ks lasagne
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
  • Bešamel
    • 30
      g máslo
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • muškátový květ
    • pepř mletý
    • 500
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji. Přidejte maso a promíchejte, přisypte strouhanou mrkev a celer a nakrájenou cibulku.
2
Vmíchejte protlak a víno, nechte zredukovat.
3
Přidejte rajčata, osolte, opepřete a 25 minut duste.
4
Rozpuštěné máslo zaprašte moukou a usmažte jíšku, postupně do ní zašlehejte mléko.
5
Dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem.
6
Na dno zapékací misky naneste tenkou vrstvu bešamelu a na ni položte těstovinový plát.
7
Vrstvěte maso, bešamel, těstovinu, maso, končete těstovinou a zbytkem bešamelu.
8
Posypte parmazánem a při 200 °C pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: