Hraběnčiny řezy

moje hodnocení: 0

4.5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 65 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 200
      g máslo
    • 1
      kg jablka
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy
    • 3
      lžička skořice - mletá
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oddělte bílky od žloutků. Mouku smíchejte s polovinou cukru a práškem do pečiva, přidejte žloutky a pokrájené studené máslo. Rukama rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte alespoň na hodinu do ledničky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Oddělte asi 2/3 těsta a na struhadle ho nahrubo nastrouhejte na plech vyložený pečícím papírem. Jablka umyjte a nahrubo je nastrouhejte na těsto. Posypte skořicí a nasekanými ořechy.
3
Z bílků ušlehejte polotuhý sníh, přidejte zbylý cukr a šlehejte dotuha. Sníh rozetřete na jablka a na něj nastrouhejte zbylé těsto.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, asi 45 minut. Nechte vychladnout a krájejte na čtverce. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak upéct domácí čokoládové sušenky!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: