Lasagne se slaninou a kyselým zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • lasagne cca 16-20 ks
    • 250
      g slanina - moravká, anglická...
    • 2
      ks cibule
    • 600
      g kysané zelí - okapané
    • 1
      ks cukr krupice vrchovatá
    • olej
    • sůl a pepř
  • Bešamelová omáčka:
    • 1
      lžíce olej
    • 40
      g máslo
    • 40
      g hladká mouka
    • 4
      dl mléko
    • 3
      dl voda dle hustoty bešamelu, cca
    • 0,5
      lžička sůl
  • Na dozdobení:
    • kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, pak k ní přidáme slaninu a také orestujeme. Přidáme zelí, cukr, sůl a pepř dle chuti, podlijeme decilitrem vody a necháme 10 minut podusit pod pokličkou.
2
Máslo rozehřejeme s olejem, zaprášíme moukou a za stálého míchání uděláme světlou jíšku. Pak za stálého míchání přilijeme mléko a vodu, osolíme a přivedeme k varu, necháme krátce povařit.
3
Na dno vymaštěného pekáče naskládáme lasagne, dáme vrstvičku zelné směsi, zalijeme troškou bešamelu, pak lasagne, zelí, bešamel... Končíme lasagnemi, které zalijeme zbytkem bešamelu.
4
Takto připravené lasagne zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut - návod na balení lasagní. Hotové lasagne dáme na talíř a dozdobíme kopečkem kysaného zelí.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zuzana Hálová
    Zuzana Hálová |

    29. 3. 2017 18:41

    Zelí můžeme v jakékoli podobě a tahle byla vážně fenomenální ¶•:

  • tojejedno
    tojejedno |

    16. 7. 2016 16:18

    Prezentace Vašeho receptu je odpudivá. Na první pohled nevkusný, laciný, fuj, už bleju běžte s tim doprdele.

  • Elena
    Elena |

    16. 7. 2016 14:46

    Vynikajici <3

  • Bláhová
    Bláhová |

    11. 2. 2016 14:17

    Bylo to dokonalé,děkuji vám za recept.

  • ANAStrtip
    ANAStrtip |

    8. 1. 2016 19:04

    Lepsi jsme si to ani nepredstavovali, jsou to mimoradne povedene lasagne.

  • Marie Rozínková
    Marie Rozínková |

    3. 12. 2014 19:18

    Bezva návod na bezkonkurenční lasaně.Zelíčkové jsem vařila poprvně ale ne naposled,protože je to výborná krmě.

  • Ilhvm
    Ilhvm |

    31. 5. 2014 13:04

    Perfektní! :)

  • Jana
    Jana |

    19. 1. 2014 17:51

    Opravdu skvělý recept na ještě skvělejší lasagně. :-)

  • Lenka
    Lenka |

    20. 8. 2013 11:50

    Senzace! Já teda dávala uzený bůček, který byl po ruce, ale to nic nemění na tom, že recept je to úžasný a přidávám se s pochvalou. Moc děkuji.

  • Anna Brixová
    Anna Brixová |

    2. 1. 2013 14:44

    Byl to opravdu skvělý oběd!

  • Bouzková Pavla
    Bouzková Pavla |

    1. 9. 2012 14:08

    Moc jsme si pochutnali a lasagne určitě za nějaký čas velmi ráda zopakuji, děkuji za dnešní výborný oběd :-P :-)) , Pavla.

  • Viky
    Viky |

    11. 3. 2012 16:42

    Dnes jsem je konečně udělala a jsem nadšená, recept tisknu a brzy je zase udělám.

  • Phola K.
    Phola K. |

    6. 12. 2011 07:01

    Super! :-* <:-) :-)) :-P

  • Sejáková
    Sejáková |

    14. 11. 2011 10:17

    Zkoušela jsem je včera k obědu a byly do-ko-na-lýýýý!!!

  • Jindra
    Jindra |

    30. 9. 2011 14:01

    fakt dobrý ! <:-)

  • ciplinka
    ciplinka |

    28. 9. 2011 22:28

    Přítel nejí těstoviny, ale tohle do něj zapadlo, ani nemrkl. Je to takový počeštělý recept lasaní s naprosto boží chutí na jedničku. Děkuji a doporučuji.