Lasagne se třemi druhy sýra

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 130 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g mleté maso hovězí a vepřové
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička fenykl
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • 2
      plechovka sekaná rajčata
    • 200
      ml vývar masový
    • 500
      g ricotta
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 12
      plátek lasagne
    • 300
      g mozzarella
    • 50
      g parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli s česnekem a přidejte je k masu. Restujte dalších 5 minut. Nyní přimíchejte cukr, nasekanou bazalku, oregano a fenykl. Osolte a opepřete. Přidejte polovinu petrželky, rajčata i vývar, zakryjte poklicí a na mírném plameni duste nejméně 1 hodinu. Průběžně promíchejte.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V misce promíchejte ricottu s vejcem, zbylou petrželkou a muškátovým oříškem. Osolte.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vytřete olejem. Na dno rozprostřete 1 naběračku masové směsi. Překryjte lasagnemi a na ně rozprostřete čtvrtinu ricotty, třetinu plátků mozzarelly a třetinu masové směsi. Posypte čtvrtinou nastrouhaného parmazánu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

4
Vrstvy ještě dvakrát zopakujte – budete tak mít tři kompletní. Na poslední vrstvu rozprostřete lasagne, zbylou ricottu a parmazán. Překryjte alobalem a pečte 20 minut, pak odkryté dalších 20 minut. Podávejte horké.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.